"IMAM 900 EVRA NA RAČUNU": Dramatična ispovest poznatog tenisera, Đoković je na to apelovao

Novosti online

21. 09. 2023. u 10:16

PRVA asocijacija na tenis je novac, moć, slava, ali nije sve tako kako izgleda. Ruku na srce, prvih 10, pa i 50 tenisera živi u neviđenom luksuzu, a ostali u velikom problemu.

ИМАМ 900 ЕВРА НА РАЧУНУ: Драматична исповест познатог тенисера, Ђоковић је на то апеловао

Foto: EPA

Nije lako finansirati "beli sport", ako nemate vrhunske rezultate. Ukazivao je na to Novak Đoković, koji je osnovao asocijaciju tenisera PTPA da popravi položaj slabije rangiranih tenisera na ATP turu. Nije baš naišla na razumevanje kod svih, ali poslednji slučaj Sumita Nagala najbolje govori o stanju u "belom sportu".

Sada je to potvrdio i potez Sumita Nagala koji želi da se penzioniše! Ovaj 26-godišnjak je trenutno 156. igrač sveta, svojevremeno je bio i 122, a uzeo je i jedan set Rodžeru Federeru kada su se sastali. Najveći uspesi su mu drugo kolo Ju-Es opena i drugo kolo Olimpijskih igara, najbolji je teniser Indije, zemlje od milijardu i po stanovnika, ali na računu ima - 900 evra!

"Kada pogledam na račun u banci, isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore", otkrio je Nagal, koji razmišlja da ostavi tenis!

Ove godine je igrao 24 turnira, a najviše novca je dobio za drugo kolo Ju-Es opena - 22.000 dolara. Sve što zaradi mora da uloži u treninge, opremu, putovanja... A neke osnovne stvari ne može sebi da priušti! 

"Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede, niko nije hteo da mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren, ne znam šta da radim. Odustao sam", naveo je Nagal. 

Novak Đoković već godinama priča o ovom problemu i ističe da zbog ovakvih stvari deca odustaju od tenisa. Sve je skupo, a novca nemaju... O tome je pričala i Natalija Stevanović koju je tek dobar rezultat na Vimbldonu izvukao iz ogromnih dugova!

"Nemam nikakvu ušteđevinu, samo uspevam da dođem na nulu. Ne mogu da kažem da lepo živim ili da mi nije potreban dodatni posao. U poslednje dve godine ništa nisam zaradio, ali bar nisam u minusu", rekao je Nagal. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)