SENZACIJA NA JU-ES OPENU: Novak Đoković dobio rivala u polufinalu koga nikako nije očekivao

Novosti online

06. 09. 2023. u 08:17

SVI su se nadali Kasperu Rudu, neki Holgeru Runeu ili možda Stefanosu Cicipasu, Ameri Frensisu Tijafou, ali Novak Đoković je u polufinalu Ju-Es opena dobio rivala kojeg nikako nije očekivao.

СЕНЗАЦИЈА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Новак Ђоковић добио ривала у полуфиналу кога никако није очекивао

Tanjug/AP

Naime, američki teniser Ben Šelton plasirao se u svoje prvo grend slem polufinale, pošto je rano jutros u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD pobedio sunarodnika Frensisa Tijafoa sa 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:2.

Ovaj 20-godišnji teniser postao je najmlađi Amerikanac koji je stigao do polufinala Ju-Es opena u poslednjih 30 godina, odnosno od Majkla Čenga koji 1992. godine u polufinalu poražen od Stefana Edberga.

Šelton će se za plasman u finale boriti sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem koji je prošao u rekordno 47. grend slem polufinale.

"Osećam kao da sam sve ostavio ovde večeras. Bila je to emotivna bitka", rekao je Šelton posle meča.

Šelton je u prvom setu dva puta oduzeo servis desetom teniseru sveta, Tijafo je uzvratio u drugom setu, a vrhunac meča dogodio se u trećem setu koji je započeo sa čak šest brejkova i na kraju rešen u taj-brejku.

FOTO: EPA

 

Tada je Šelton najpre propustio dve set-lopte, potom je Tijafo imao jednu, da bi na kraju mlađi Amerikanac realizovao treću set-loptu i stigao na korak od polufinala. Šelton je četvrti set dobio ubedljivo, dva puta je napravio brejk i tako zakazao veliki duel sa Đokovićem.

U ženskom delu turnira, plasman u polufinale obezbedila je Čehinja Karolina Muhova koja je savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa ubedljivih 6:0, 6:3. Ona će u svom prvom polufinalu Ju-Es opena igrati protiv Amerikanke Koko Gof.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)