KICBIL, ZVEZDA, PARTIZAN, MUNDOBASKET, JOKIĆ... Novak Đoković otkrio šta bi od sporta želeo da gleda uživo

Novosti online

04. 09. 2023. u 08:25

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je jutros pobedio 105. igrača sveta Bornu Goja iz Hrvatske posle tri seta, 6:2, 7:5, 6:4.

КИЦБИЛ, ЗВЕЗДА, ПАРТИЗАН, МУНДОБАСКЕТ, ЈОКИЋ... Новак Ђоковић открио шта би од спорта желео да гледа уживо

Tanjug/AP

Đoković je pobedio posle dva sata i 25 minuta i 57. put u karijeri se plasirao u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

Novak je bio i te kako raspoložen posle meča, pa je pričao o mnogim stvarima. Između ostalog i o Aronu Rodžersu, članu Njujork džetsa, jednom od najboljih kvoterbekova u istoriji NFL, koji je rekao da je ispunio sebi veliku želju time što je gledao uživo meč Novaka Đokovića.

- Nisam znao da je Aron Rodžers to rekao, stvarno mu hvala od srca što je tako iskomentarisao. Nisam nikada gledao uživo američki fudbal, sa Tomom Brejdijem imam jako dobar odnos. On je na Rolan Garosu sedeo pored moje žene, imamo jako dobar odnos, mnogo ga poštujem. Dugotrajan je, on je takođe u centru pažnje zbog dugovečnosti. Pokušavam da održim vezu sa sportistima iz drugih sportova, poistovećujem se sa njima, poštujem njihovu veličinu. Oni su u svojim sportovima veliki, želite da učite od njih, nikada ne znate koliko neko može biti inspirativan - rekao je Đoković i dodao:

- Zlatan Ibrahimović mi je omiljeni fudbaler, on ima balkanski mentalitet, to razumem jako dobro i znamo se 15 godina. Nikola Jokić je najbolji košarkaš sveta, neverovatan čovek, svi su oduševljeni šta radi na košarkaškom terenu. Nisam ekspert, ali sam srećan što srpski igrač dominira u NBA ligi, nikada se to nije na tom nivou dešavalo. Volimo se i podržavamo, pratim i da smo ušli u četvrtfinale Mundobasketa. Pratim i odbojku, naravno da pratim, sport je moje polje života, znam kroz šta prolaze i divim im se.

Na pitanje koga bi voleo da gleda uživo, Đoković je bio jasan.

- Želeo sam da gledam Jokića u šampionskoj sezoni, ali nisam mogao da se organizujem iz Pariza da letim za Denver, nije baš iza ćoška. Voleo bih njega da gledam kada je na vrhuncu sa svojom ekipu. Imao sam priliku da gledam prijateljske utakmice košarkaške reprezentacije, osećao sam s srećno kao dečak. Veliki sam ljubitelj skijanja, nisam gledao uživo, ali na televiziji jesam mnogo puta sa ocem – najviše bih želeo u Kicbil. Ima dosta dešavanja i zbivanja, finale Lige šampiona i tako neki veliki događaji, teško je sve uskladiti. Pratiću Zvezdu i Partizan u Evroligi, Zvezdu u Ligi šampiona, njih najviše pratim, što je i logično, jer su naši klubovi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)