DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI ZA SRBIJU? Evo šta je Svetislav Pešić rekao nemačkim novinarima

Novosti online

05. 07. 2023. u 13:06

Posle spektakularne igre i osvojenog prstena u NBA ligi, srpska javnost je totalno usmerila svoju pažnju na pitanje da li će centar Denvera Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu.

ДА ЛИ ЋЕ ЈОКИЋ ИГРАТИ ЗА СРБИЈУ? Ево шта је Светислав Пешић рекао немачким новинарима

FOTO: FIBA.Basketball

O toj temi, oglasio se selektor Srbije Svetislav Pešić u intervjuu za "Zidojče Cajtung", povodom 30 godina od osvajanja titule evropskog prvaka sa selekcijom Nemačke.

- Jokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili - rekao je Pešić i dodao da još uvek ne zna da li će Nikola zadužiti opremu "orlova".

Pešić je pričao i o ciljevima Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo - poručio je srpski selektor.

Podsećanja radi, Srbija se na Mundobasketu nalazi u grupi B, zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)