"MOLIM VAS NE ZOVITE GA NAJVEĆIM IKADA"! Očajni Britanac žestoko udario po Đokoviću

Novosti online

12. 06. 2023. u 10:44

ŠTA bi Britanci radili kad ne bi tražili "dlaku u jajetu" kod Novaka Đokovića. Poznati su po tome da minimalizuju uspehe srpskog tensiera, izvlače izjave iz konteksta, prave razne skandale, ali ga sada preteraše.

МОЛИМ ВАС НЕ ЗОВИТЕ ГА НАЈВЕЋИМ ИКАДА! Очајни Британац жестоко ударио по Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Naime, engleski „Gardijan“ objavio je tekst u kome se nalaze bizarni argumenti zbog čega Novak Đoković nije najbolji svih vremena, iako niko u istoriji belog sporta nije učinio ono što je on.

Glavni akter ovog sramnog teksta je bivši teniser, odnosno sadašnji profesor filozofije Ben Brembl. Sam naslov je više nego jadan „23 grend slema Novaka Đokovića su rekord - ali molim vas ne zovite ga najvećim ikada“.

Očajni Brembl pokušava da mentalnom gimnastikom dokaže da Srbin nije najveći ikada.

- Sada kada je Novak Đoković osvojio 23. grend slem turnir i kada je malo šanse da ga Nadal sustigne mnogi kažu da je Đoković najveći ikada. Ali takođe mnogi osećaju oklevanje da tvrde tako nešto. Federer izgleda jednako veliki. Ali da li brojevi mogu da lažu? Da! - tvrdi Brembl u tekstu Gardijana, a prenosi "Sputnjik".

Tanjug/AP

 

Ben nastavlja sa svojom suludom teorijom.

- Pretpostavimo da se pojavi teniser visok tri metra koji uvek servira asove. Nikada ne izgubi gem na svoj servis i uzme 30 grend slemova. Da li je on najveći ikada? Ne. Ideja je smešna. Ili ako pretpostavimo da izbije novi svetski rat i većina muškaraca bude mobilizovana, ali se grend slemovi još igraju. Dejv tada osvoji 30 grend slemova. Da li je Dejv najveći? Svakako da nije - napisao je Brembl.

Nekadašnji teniser posebno ističe da Novak ne može da bude najbolji jer je poslednjih osam grend slemova osvojio kada Rodžer Federer više nije mogao da igra na isti način. 

- Morate da uračunate i druge stvari kao recimo ko je igrao u to vreme, kao i fizičke prednosti. Pa hajde da to uradimo. Od 2019. Đoković je uzeo osam slemova. Ali tokom tog vremena Federer je bio prestar i previše povređen da igra na vrhuncu, a konkurencija je inače bila slaba. Nije da su ti grend slemovi bezvredni, ali manje vrede.

Tanjug/AP

 

Potom je Britanac sam sebe demantovao kada je rekao da će Karlos Alkaraz biti najveći ikada ukoliko stigne do 30 grend slemova. Pitamo se kako ako Španac nikada nije igrao protiv Federera?

- Ako Karlos Alkaraz osvoji 30 grend slemova, onda možemo da kažemo da je on najveći ikada, ali ne možemo da kažemo da je Novak najveći ikada samo zato što je osvojio 23. grend slem - piše Englez.

Bremblu smeta i Novakova brzina...

- Đoković nema tri metra, ali je jako brz i fleksibilan. Kažu da je čovek od gume, a to je ogromna prednost. Dozvoljava mu da izmori protivnike. A njegove fizičke prednosti u odnosu na ostale smanjuju njegova dostignuća. Ja mislim da je najveći teniser svih vremena neko ko bi na svom vrhuncu stalno pobeđivao svoje suparnike na vrhuncu na raznim podlogama. Tu je veliki faktor mentalna stabilnost. "Velika trojka" ima tu zajedničku sposobnost da najbitinije poene igra dobro do kraja i zato je nejasno ko je tu najbolji. Ako sam u pravu i ovako gledamo ko je najveći ikada, ne može se utvrditi ko je najveći ikada. Ali je i dalje zabavno da se raspravljamo o tome - napisao je Brembl u Gardijanu.

Tanjug/AP

 

Ako je i od Britanac, previše je, još bivši teniser, pa i filozof. Sve u jednom, a mi bismo još dodali i velika neznalica. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (34)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave