ĐOKOVIĆ IM OBJASNIO KAKO STOJE STVARI: Sebe bodrim na srpskom!

Stranim novinarima na Rolan Garosu se učinilo da je Novak Đoković u meču sebe bodrio na francuskom jeziku, uzvikujući "ale!", imajući u vidu da je prethodno govorio da traži profesora koji će mu pomoći da usavrši znanje ovog jezika.

ЂОКОВИЋ ИМ ОБЈАСНИО КАКО СТОЈЕ СТВАРИ: Себе бодрим на српском!

TANJUG/AP

- Mislim da nećete čuti „ale!“ od mene, jer se inače ohrabrujem na svom jeziku, kao što sam to činio tokom karijere – bio je jasan Nole.

Rekao je i šta misli o učenju i znanju stranih jezika.

- Mislim da je to pitanje poštovanja, kada u određenoj državi pokušate da govorite jezik te zemlje. To omogućuje da se približite ljudima tako da vas zaista više poštuju. To je neka vrsta međusobnog poštovanja. Tako bar ja to vidim – rekao je Nole.

Podsetio je da su ga uvek, od malih nogu, privlačili jezici.

- Zato što sam trenirao u Nemačkoj, naučio sam nemački, engleski sam učio u školi, a onda sam prilično brzo savladao italijanski. Francuski govorim pristojno, španski takođe. Što više jezika govorite, pretpostavljam da ćete više poštovanja dobiti, više ćete vrednosti dobiti od odnosa sa ljudima. Ne mora da to bude savršen nivo, ljudi prepoznaju kada se potrudite i dajete sve od sebe – zaključio je Nole.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!