"BIĆE JASNO ZAŠTO JE ĐOKOVIĆ FAVORIT": Vilander objasnio zbog čega Novaka vidi kao kandidata za trofej na Rolan Garosu

Novosti online

27. 05. 2023. u 14:59

DOŠLO je vreme za početak Rolan Garosa. Drugi grend slem počinje u nedelju, a legendarni Mats Vilander govorio je favoritima za osvajanje turnira.

БИЋЕ ЈАСНО ЗАШТО ЈЕ ЂОКОВИЋ ФАВОРИТ: Виландер објаснио због чега Новака види као кандидата за трофеј на Ролан Гаросу

Foto: Goran Čvorović

On je kao najveće kandidate za trofej izdvojio Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. Njih dvojica bi mogli da odmere snage u polufinalu.

- Dva favorita su za mene Karlos Alkaraz i Novak Đoković, a onda stoje petorica iza njih: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i možda malo iza Kasper Rud i Andrej Rubljov - rekao je Vilander, koji je komentator na "Eurosportu".

Objasnio je potom zašto srpskog asa vidi kao jednog od favorita za osvajanje Rolan Garosa.

- Kada turnir počne i Novak krene da pobeđuje biće jasno zašto je on favorit. Ali pošto nema Rafe mnogo toga je više otvoreno nego ranije. Mi zaboravljamo najveće tenisere sveta brzo jer su grend slemovi veći od njih i veći su od bilo koga ko će ikada igrati.

Potom se dotakao i Karlosa Alkaraza.

- Karlos Alkaraz je imitacija Federera, Nadala i Đokovića i to u jednom igraču! To je nešto što ne smemo da zaboravimo. A možda najveći favorit iz senke je Holger Rune jer je tako mlad i očigledno kvalitetan i samopouzdan. Jasno je da nismo od njega videli najbolji tenis koji može da igra, ali ga možda ovde vidimo - zaključio je Vilander.

Podsetimo, Rolan Garos počinje sutra, a Novak Đoković prvi meč igra u ponedeljak protiv Aleksandra Kovačevića.

Na turniru će od srpskih igrača još učestvovati Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović i Hamad Međedović. U ženskoj konkurenciji jedina predstavnica je Olga Danilović.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri