"TREBA MI MOJ REKET NAZAD": Rafael Nadal dramio u Melburnu, a razlog je bizaran (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2023. u 09:43

Branilac titule na Australijan openu, španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u drugo kolo prvog grend slem turnira u sezoni, pošto je pobedio Britanca Džeka Drejpera sa 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.

ТРЕБА МИ МОЈ РЕКЕТ НАЗАД: Рафаел Надал драмио у Мелбурну, а разлог је бизаран (ВИДЕО)

Foto AP

Osvajač 22 grend slem titule je do svoje prve pobede u 2023. godini stigao posle tri sata i 43 minuta igre i 17. put u karijeri se plasirao u drugo kolo Australijan opena gde ga čeka Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

"Ako se uzme u obzir sve kroz šta sam prošao u proteklih šest meseci, ovo je veoma dobar početak turnira", rekao je Nadal.

Drejper je pružio jak otpor Nadalu. Branilac trofeja nije igrao sjajno i nikako mu nisu odgovarali "dvoranski uslovi", pošto je krov zatvoren zbog kiše u Melburnu, a nisu to bile jedine stvari zbog kojih se Nadal žalio kod glavnog sudije.

Pri rezultatu 4:3 u prvom setu, Nadal je priredio "pravu malu dramu" pošto je otišao da "kopa" po torbi i nije mogao da pronađe reket koji mu je u tom trenutku bio potreban i ostao je u čudu šta se desilo.

- Treba mi moj reket nazad! Dečak koji skuplja loptice je odneo reket... - žalio se Nadal kod glavnog sudije dok je premetao po torbi, a na kraju je odustao i uzeo jedan od preostalih nekoliko - iako mu u tom trenutku nisu odgovarala "podešavanja" na samom reketu.

Naime, o čemu se radi? Dečak koji skuplja loptice je pogrešan reket odneo na španovanje žica, a na tom reketu je Nadalu ostao i takozvani "vibrastop", odnosno prigušivač vibracija koji koriste svi teniseri. Španac mu je zamerio, ali kada je sve prošlo kako treba stigao je u Melburnu i osmeh od Španca.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama