ŠTA URADI, SRBINE? Drama, meč lopte i nestvaran trijumf Miomira Kecmanovića

Novosti online

06. 10. 2022. u 08:47

KAKAV meč u osmini finala Tokija, kakva klackalica, koliko brejk prednosti i meč lopti na obe strane i trijumf Miomira Kecmanovića.

ШТА УРАДИ, СРБИНЕ? Драма, меч лопте и нестваран тријумф Миомира Кецмановића

FOTO: Dejvis kup

Srpski teniser je posle silnih preokreta srušio Britanca Danijela Evansa rezultatom 6:3, 3:6, 7:6. Neverovatni Kecmanović spasao je čak šest meč lopti i odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. 

A poen koji je odigrao kada je servirao za meč Britanac danima će se vrteti na TV špicama, magija srpskog asa, zbog čega je zaslužio plasman među osam najboljih.

Kecmanović je u meč ušao sigurno, sa puno samopouzdanja i diktirao tempo, naročito od šestog gema kada je napravio brejk. Potpuno je kontrolisao Miša udarce, kretao se sjajno, a imao je i bolji procenat ubačenog prvog servisa.

Međutim, u drugom setu na terenu je bio neki drugi Evans koji je slao snažne udarce i počeo da servira fantastično. Sjajni Kecmanović je uprkos tome otvorio set brejkom.

Ipak, Evans se odmah vratio i ribrejkovao, a potom oduzeo Kecmanoviću još jedan servis gem.

Ušao je u furiozni ritam Britanac i treći set delovao je jako teško za srpskog tenisera.

Treći set počeo je problematično za Mišu jer je tek posle treće prednosti pri 40:40 uspeo da slomi napade Evansa i upiše gem.

Oslobodio se srpski teniser pritiska i stigao do brejk lopte koju je još jednom realizovao. Konci su bili u rukama srpskog tenisera, međutim, neumorni Britanac se ponovo vratio.

Imao je Miomir prednost od 4:2, ali dva puta gubi servis i Evans dolazi u priliku da servira za meč. A onda je usledilo čudo. Srpski teniser spasao je na neverovatan način šest meč lopti na servis Evansa! Svaki poen odigrao je fantastično i toliko hrabro da je svojom hladnokrvnošću ostavio gledaoce bez daha.

Sa puno rizika, slao je Miša snažne udarce ne strepeći od Britanca koga je samlela agresivnost Kecmanovića. I na kraju meč je otišao u odlučujući taj-brejk gde je Srbin pun samopouzdanja samleo Britanca.

Nestvarno, sjajno, možda baš ovo bude prekretnica u karijeri Miomira Kecmanovića, koji nikako do kraja da eksploatiše svoj ogromni potencijal.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)