FEDERER SVE IZGUBIO: "To je zapravo ironično"

Novosti online

28. 09. 2022. u 09:23

MALO je sportista, ne samo tenisera, koji mogu da se pohvale karijerom kakvu je imao Rodžer Federer. Ona je prethodnog vikenda okončana posle gotovo četvrt veka, dubl-mečom u kome je Švajcarac u paru sa Rafaelom Nadalom poražen od Džeka Soka i Frensisa Tijafoa.

ФЕДЕРЕР СВЕ ИЗГУБИО: То је заправо иронично

FOTO: Tanjug/AP

Na kraju je i Tim Evrpe doživeo prvi poraz u Lejver kupu, a Federer je u izjavi za Njujork Tajms dao zanimljivo viđenje svog poslednjeg profesionalnog nastupa.

– Mislim da se osećam ispunjeno. Izgubio sam svoj poslednji meč u singlu, izgubio sam svoj poslednji meč u dublu, izgubio sam glas dok sam podržavao saigrače, izgubio sam poslednji put kao tim. Izgubio sam posao, sve sam izgubio, ali sam srećan i dobro se osećam. To je zapravo ironično, svi misle da je ovo srećan oproštaj kao iz bajke. Za mene je ovo ispalo tako, ali nikada nisam ni mislio da će biti tako – rekao je Federer.

Federer je karijeru okončao kao treći najtrofejniji igrač po broju osvojenih grend slemova, sa 20 najvećih teniskih titula. Ispred njega su ostali Nadal sa 22 i Đoković sa 21, ali Švajcarac je sa ukupno 103 titule ispred svojih najvećih rivala. Ostao mu je i rekord u broju uzastopnih nedelja na broju 1 - 237 od februara 2004. do avgusta 2008.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?