"NISAM ŽELELA DA DOČEKAM 22. ROĐENDAN": Ispovest teniserke koja je pokušala samoubistvo 17. aprila

Novosti online

17. 05. 2022. u 09:12

SUROVOST današnjeg života se najviše ogleda u profesionalnom sportu. Slava, novac i moć se brzo pretvore u košmar iz koga mnogi nikada ne pronađu izlaz.

НИСАМ ЖЕЛЕЛА ДА ДОЧЕКАМ 22. РОЂЕНДАН: Исповест тенисерке која је покушала самоубиство 17. априла

Foto: EPA

Nije mali broj velikih sportista koji su po završetku karijere se odali alkoholu i porocima poput Pola Gaskojna ili opet izvršili samoubistvo kao španska hobotnica vaterpolo golman Hesus Roljan, pa i naš nekada proslavljeni fudbaler Miljan Mrdaković.

Ali ova priča koja nam dolazi iz Australije pokazuje koliki pritisak trpe sportisti. Glavni junak je mlada teniserka Destani Ajava, koja je otkrila da je nedavno pokušala samoubistvo.

Australijanka je 10. maja napunila 22 godine i baš na svoj rođendan priznala je da je pokušala da se ubije.

Foto: EPA

 

- U noći 17. aprila htela sam da se bacim sa mosta. Tri čoveka su prolazila, izvukli su me i odvezli kući. Nisam želela da dočekam 22. rođendan. Ponekad ljudi na koje naiđete u životu mogu da učine da se osećate nedostojnim da budete voljeni, ali na kraju sam naučila: Bog je milostiv i neće dozvoliti da budete iskušeni preko svojih snaga, ali će vašim iskušenjima pružiti i izlaz da biste mogli da izdržite. Hvala vam na podršci - napisala je mlada teniserka na Instagramu.

Ajava je ostala upamćena kao prva "milenijumska beba" (osobe rođene posle 2000. godine) koja je upisala pobedu na nekom VTA turniru, kada je 2017. godine savladala Amerikanku Britani Matek Sends u Brizbejnu.

Bila je i prva teniserka rođena 2000. godine koja je nastupala u glavnom žrebu grend slema. Te sezone bila je 147. na VTA listi.

Nažalost, kasnije nije pravila zapaženije rezultate na VTA turnirima.

Ajava u karijeri ima tri ITF titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri