VENI, VIDI, ĐOKOVIĆ: Kralj Rima je zaludeo Italiju (FOTO)

M.Ostojić

16. 05. 2022. u 13:19

Vratio se kralj Rima, naslov je koji dominira u današnjoj italijanskoj štampi i sveukupnim medijima, naslovi prepuni epiteta za Novaka Đokovića kakve nismo skoro videli, čitave stranice posvećene broju jedan svetskog tenisa.

ВЕНИ, ВИДИ, ЂОКОВИЋ: Краљ Рима је залудео Италију (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

„Veni, vidi, Đoković“, naslovljava tekst „La Gazeta delo Sport“, naširko opisuje njegovih šest pobeda, šest trofeja počevši od 2008. na Foro Italiko, na ATP turniru masters serije u Rimu, „od Rima ka svetu“, „Đoković sa neverovatnim promenama i preokretom nikada viđenim kod jedne sportske legende“. A gledao je dolazak 2022. iz zatvorskog centra za nelegalne emigrante u Melburnu, prošlo je samo pet meseci, ostavio je iza sebe mentalni talog i prisilno zaustavljanje i podigao šesti put u karijeri internacionalni pehar, kondotijer, osvajač 1001 pobede. Kaže juče „Đoker“ „u sebi se osećam mlad, svež, verujem da imam još mnogo tenisa ispred sebe“, a ima 34 godine, 11 meseci i 23 dana.

„Korijere delo Sport“ naslovljava tekst „Rim je i dalje njegov“ i iznosi čitavu Novakovu odu Rimu kojem se zahvaljuje, koji mu donosi radost i energiju, sa zaključkom ovog dnevnog lista: „Iako mu je publika bila okrenula leđa posle grozničavih meseci nakon odbijanja da se vakciniše, a imao je potom jedva 12 nadmetanja pre nego što je zakoračio na Foro Italiko, pobeđuje a da nije izgubio ni jedan jedini set“.

Foto: Printskrin

 

„Korijere dela Sera“ - „Vratio se kralj Rima“; „Il Mesađero“ na naslovnoj strani piše: „Đoković, vratio se kralj Foro Italika, šesti put, to je njegova snaga, Rim je njegov grad“ i donosi intervju sa Novakom o tome kako pobedu i pehar posvećuje svom sinu Stefanu (7 godina) koji je u istom danu pobedio na svom turniru.

„Il Mesađero“ nabraja šta je sve Rim za Đokovića, ne samo preokret, Rim je njegov talisman, njegov volan, „Hvala Rimu, hvala Italiji“, vole to da čuju Italijani i nazivaju ga „imperatorom svih reketa“.

„La Stampa“ - „U Rim se vratio kralj, u Beogradu pobeđuje njegov naslednik“; „La Republika“ opet isti naslov - „Vratio se kralj Rima“ i donosi njegove reči: „Osećam se perfektno“, opisujući njegovu sreću sa zaključkom da je on prvi u ovoj sezoni otvorio flašu šampanjca i bio ekstremno srećan i zbog dve pobede njegove i Stefanove sa samo 7 godina.

BONUS VIDEO - Novak i Jelena Đoković u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti