IZJAVA KOJA ĆE UZDRMATI SVET TENISA: Novak otkrio ko mu je najveći rival!

A. Ilić

05. 05. 2022. u 13:13

NOVAK Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal deo su velike trojke koja će biti upamćena kao najveće rivalstvo u istoriji "belog sporta".

ИЗЈАВА КОЈА ЋЕ УЗДРМАТИ СВЕТ ТЕНИСА: Новак открио ко му је највећи ривал!

FOTO: Tviter/Atp tur

Trojac ukupno ima 61 osvojenu titulu na grend slemovima, na stotine nedelja na prvom mestu na ATP listi i na stotine mastersa, a lista rekorda koju su oborili Đoković, Nadal i Federer duža je od knjige "Rat i mir".

Često su se u prethodnoj dekadi u finalima slemova nalazila imena pomenutog trojca, a primat je u nekoliko poslednjih godina uzeo Srbin koji je vrtoglavo uspeo da se popne do trona i možda zvanja najboljeg tenisera u istoriji.

Rivalstvo

U polufinalu madridskog mastersa je moguć susret Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a Nole je govorio o rivalstvu sa Špancem.

- Nadal je moj najveći rival. Ali tenis se menja, sve je više mladih igrača koji pokušavaju da dođu do vrha, a mi moramo da damo sve od sebe ukoliko želimo da ostanemo konkurentni - rekao je Đoković.

Polufinale Rolan Garosa za anale

Posebno poglavlje u teniskim knjigama imaće pobeda Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa. "Kralju šljake" tada je Srbin oduzeo krunu i publika ga je krunisala u novog vladara teniske igre.

Tada je bilo izvesno - GOAT je Novak Đoković. Upravo su Nadal i Novak bili prisutni na revanš meču polufinala Lige šampiona. Rivali su zajedno gledali podvig "kraljeva".

Masters u Madridu

Rafa je pobedio Miomira Kecmanovića i u narednom meču igraće protiv Davida Gofana. Sa druge strane, Novak Đoković je odigrao samo meč protiv Gaela Monfisa, a današnji duel Endi Mari mu je predao zbog trovanja hranom.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)