TENISKI STRUČNJAK KRITIKUJE ENGLEZE: "Odluka Vimbldona šokantna, Rusi i Belorusi su svi protiv rata"

Novosti online

23. 04. 2022. u 14:40

TENISKA javnost šokirana je saznanjem da su organizatori Vimbldona odlučili da zabrane učešće ruskim i beloruskim teniserkama i teniserima, a poslednji u nizu koji se oglasio po ovom pitanju je Patrik Muratoglu.

ТЕНИСКИ СТРУЧЊАК КРИТИКУЈЕ ЕНГЛЕЗЕ: Одлука Вимблдона шокантна, Руси и Белоруси су сви против рата

Foto arhiva VN

Trener Stefanosa Cicipasa, Koko Gof i Simone Halep, koji je radio i sa Serenom Vilijams s kojom je kompletirao grend slem, smatra da su ruski i beloruski teniseri dovoljno jasno pokazali da su protiv rata i da ne zaslužuju ovakav tretman.

- Ovakva odluka je za mene šokantna. Ostavite politiku političarima. Naravno, dešava se rat. Svi su protiv toga, uključujući i sportiste iz Rusije i Belorusije. Razumem položaj u kojem se nalaze ukrajinski teniseri jer članovi njihove porodice ili njihovi prijatelji mogu da budu ubijeni u svakom trenutku i da žele da ruski sportisti eksplicitno osude ruske vlasti. Ali ti ruski sportisti imaju porodice koje žive u Rusiji i oni potencijalno mogu da ih dovedu u tešku poziciju. Mislim da su ruski i beloruski teniseri već dovoljno rekli. Uradili su najviše što mogu - izjavio je Patrik Muratoglu za „Tenis mejdžors“, a prenosi Sportklub.

BONUS VIDEO - Novak izlazi na teren 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAJOVIĆ BLISTA POSLE POBEDE: Evo šta je Dušan rekao pred meč sa Cicipasom