NE MOŽE DA BUDE SLUČAJNO: Istorija se ponavlja, ovo je dokaz da je Alkaraz pravi Nadalov naslednik

Novosti online

23. 04. 2022. u 10:55 >> 10:55

ŠPANSKO čudo od deteta Karlos Alkaraz sve više opravdava nadimak "novi Nadal". Trenutno najbolji mladi igrač na ATP turu projektovan je kao budući kralj šljake i prvi reket sveta, a jedan podatak je upravo neverovatan.

НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ СЛУЧАЈНО: Историја се понавља, ово је доказ да је Алкараз прави Надалов наследник

FOTO: AP

Alkaraz, koji će za desetak dana napuniti 19 godina, plasirao se u polufinale Barselona opena, pobedom nad prvim nosiocem Stefanosom Cicipasom čija noćna mora postaje definitivno, jer ovo mu je treća pobeda protiv Grka u njihova tri ATP okršaja.

Tom pobedom, Španac iz malenog El Palmara kraj Mursije, obezbedio je ulazak u Top 10 na ATP listi koja će izaći u ponedeljak. Pa šta, nije ni prvi ni poslednji 18-godišnjak koji će ući u Top 10 svetskog tenisa?

Da, ali nije ni prvi koji će ući u Top 10 svetskog tenisa posle plasmana u polufinale Barselone, na ATP listi koja izlazi na dan 25. aprila. Pre njega, to je uspelo upravo Rafaelu Nadalu 2005. godine, mesec dana pre njegovog 19. rođendana.

Rafa je tada u finalu Barselone savladao zemljaka Huana Karlosa Ferera, koji je danas Alkarazov trener.

Karlos će, dakle, u ponedeljak ući u Top 10 na isti datum, posle istog turnira i u istom uzrastu (par nedelja gore-dole) kao njegov zemljak i idol 17 godina ranije.

Rafi je te godine osvojio prvu od 12 titula u Barseloni i što je još važnije najavio pohod na prvi trijumf na Rolan Garosu nekoliko nedelja kasnije, prvu od 21 grend slem titule koje će kasnije osvojiti. 

- Ovo je verovatno moja najveća pobeda na šljaci u dosadašnjoj karijeri. Sve je bilo neverovatno, moja igra, atmosfera na tribinama, ceo meč - rekao je Alkaraz posle trećeg trijumfa nad Grkom u sito toliko mečeva.

Mladi Španac veruje da može i do titule u Barseloni.

- Pobedio sam prvog fdavorita turnira, igram na neverovatnom nivou i mislim da sam spreman za titulu - zaključio je Alkaraz koji je ove sezone već dizao pehare na mastersu u Majamiju i na turniru u Riju.

Protivnik u borbi za novo finale biće mu aleks de Minaur, a u eventualnom meču za trofej borio bi se protiv boljeg iz susreta Karenja Buste i Dijega Švarcmana.

BONUS VIDEO - Novakovo druženjnje sa navijačima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)