NADAL O PONAŠANJU ZVEREVA: Voleo bih da vidim oštrije sankcije za one koji prave ispade

Novosti online

12. 03. 2022. u 12:07

RAFAEL Nadal nastupa na Mastersu u Indijan Velsu, a po dolasku u kalifornijsku pustinju je govorio o tome da drastičnije treba kažnjavati igrače koji prave ispade na terenu.

НАДАЛ О ПОНАШАЊУ ЗВЕРЕВА: Волео бих да видим оштрије санкције за оне који праве испаде

FOTO: AP

Španac se dotakao i slučaja Aleksandra Zvereva koji je nedavno suspendovan sa turnira u Akapulku kada je divljao nakon poraza i reketom uradio u sudijsku stolicu.

- Imam dobar odnosa sa Sašom, dopada mi se, često i treniramo zajedno, tako da mu želim sve najbolje. I on sam zna da nije bio u pravu, to je priznao odmah i to je svakako pozitivna stvar - rekao je Nadal.

On smatra da je neophodno da se bude oštriji prema onima koji prave incidente na terenu.

- S druge strane, ne valja ako nismo u stanju da kontrolišemo ovakav vid ponašanja na terenu, ne samo ovaj poslednji primer, bilo je još dosta stvari koje su se dešavale poslednjih meseci. Dakle, ako nismo u stanju da kaznimo ovakav vid ponašanja malo jače, onda se mi kao igrači osećamo sve moćnijim kako vreme ide. U ovom sportu, moramo da dajemo pozitivan primer, posebno deci. Dakle, ne želim da Saša bude kažnjen, ali s druge strane, voleo bih da vidim snažnije sankcije za ovakvo ponašanje. One će zaštititi sport, sudije i sve prisutne na mečevima - zaključio je Nadal.

Rafa za sada ima fantastičnu sezonu, još uvek ne zna poraz (15-0), a osvojio je tri turnira - Melburn, Australijan open i Akapulko.

"Bik sa Majork" prvi meč u Indijan Velsu igra protiv Amerikanca Sebastijana Korde.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024