SRBIJA NAVIJA ZA NADALA: Rafa je Đokovićev spasilac

Novosti online

24. 02. 2022. u 08:49

OSVAJANjEM turnira u Akapulku Danil Medvedev uzima prvo mesto na ATP listi, šta god da Novak Đoković uradi u Dubaiju.

СРБИЈА НАВИЈА ЗА НАДАЛА: Рафа је Ђоковићев спасилац

Foto: AP

Računica je jasna, ako želimo da naš Nole bude i 28. februara najbolji na svetu, moramo da navijamo protiv ruske "hobotnice".

Medvedev gazi u Akapulku, gde je ostvario lagan prolaz u četvrtfinale. On je pobedom nad Pablom Anduharom (2:0) napravio dodatni korak ka tituli u Meksiku, koja bi značila i prvo mesto na ATP listi.

Po setovima je bilo 6:1, 6:2 za tek četiri minuta preko sat vremena igre. Ovaj španski veteran nije imao šanse sa Medvedevim, ali sigurno da će imati jedan drugi. Reč je o Rafaelu Nadalu, za koga sada navija cela Srbija.

Bik sa "Majorke" je stigao do najboljeg starta sezone pobedom nad Stefanom Kozlovom u osmini finala turnira u Akapulku. Bio je to 12. trijumf u sezoni bez poraza za Španca nakon što je slavio protiv Amerikanca sa 2:0. Po setovima je bilo 6:0, 6:3 za sat i 17 minuta igre.

Foto: AP

 

Medvedev se u narednom kolu sastaje sa 103. teniserom sveta Jošihitom Nišiokom koji je napravio iznenađenje i eliminisao Tejlora Frica nakon dva sata igre (2:1), a Rafael Nadal će igrati protiv Tomija Pola.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet