ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA U MONTE KARLU - Ali samo do polufinala?

Goran ČVOROVIĆ

18. 02. 2022. u 20:02

SCENARIO koji bi organizatori mogli da prirede povodom učešća Novaka Đokovića na mastersu u Monaku preti da prevaziđe i domete najuspešnijih majstora teorije apsurda.

ЂОКОВИЋ МОЖЕ ДА ИГРА У МОНТЕ КАРЛУ - Али само до полуфинала?

FOTO: AP

Prema važećim zdravstvenim pravilima koja vladaju u Kneževini, Novak Đoković, u principu, ne bi trebalo da ima nikakvih problema da nastupi na ovom turniru koji se igra od 9. do 17. aprila.

U Monaku je, naime, na snazi sanitarna, a ne vakcinalna propusnica. Prema onome što stoji na zvaničnom sajtu "Info kovid 19" Monaka, koji je ažuriran pre pet dana, postoji i mogućnost prilaganja PCR testa ne starijeg od 72 sata za svo osoblje i učesnike događaja u sektoru sporta. Posetioci moraju da prilože test star svega 24 sata.

Ali, ne lezi vraže. Turnir jeste u Monaku, ali se igra u - Francuskoj! Naime, fizički, tereni se nalaze na teritoriji mesta Rokbrin Kap Marten, u "Montekarlo Kantri klubu" na nekoliko koraka od "nevidljive" granice između Principata Monako i Republike Francuske. Da ironija bude veća, spaja ih avenija koja nosi ime princeze Grejs...

Dilemu čiji će zdravstveni propisi da važe na turniru, razrešila je za "Novosti" Katrin Šesa, zadužena za odnose s javnošću "Montekarlo Kantri kluba".

- Ulazak na kompleks "Roleks Monte Karlo" mastersa biće uslovljen odlukama francuske vlade - bila je jasna naša sagovornica.

A prema francuskim zdravstvenim pravilima, koja su važila do pre nekoliko dana, tačnije do 15. februara, Novak Đoković je, takođe, mogao nesmetano da igra, jer su se za validnu propusnicu priznavale tri vakcine, ili poslednje inficiranje kovidom ne starije od šest meseci. Imajući u vidu da je Novak bio zaražen 16. decembra, imao je dovoljan rok, do 16. juna, ne samo za Monako, već i za nastup na Rolan Garosu.

Ali, od pre nekoliko dana, ovaj rok je smanjen sa šest na četiri meseca! Novaku, tako, propusnica na osnovu inficiranja prestaje 16. aprila. U danu polufinala mastersa u Monaku!

To, teorijski, znači da bi Đoković mogao da započne turnir u Kneževini i da odigra četvrtfinale, ali da administrativno bude zaustavljen i udaljen sa turnira u subotu, u danu polufinalnog dvoboja.

Imajući u vidu da je Novak rezident Monaka, on bi za to vreme mogao slobodno da se šeta ulicama ove države i Francuske, i Avenijom princeze Grejs Keli dođe do stadiona, ali ne i da uđe u kompleks.

Zamešateljstvo u duhu Franca Kafke moglo bi, ipak, da ima drugačiji epilog. Epidemiološka situacija u Francuskoj se znatno popravlja, pa su očekivanja da će sanitarna propusnica prestati da važi mnogo pre leta, prema nekim predviđanjima stručnjaka, možda već krajem marta ili početkom aprila. Nadajmo se, bar dan pre polufinala u Monaku! 

BONUS VIDEO - ĐOKOVIĆ NA ŠTANDU SRBIJE U DUBAIJU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!