"NIKO NEĆE PAMTITI DA ĐOKOVIĆ NIJE IGRAO!" Skandal Eurosporta posle finala Australijan opena

D. N.

30. 01. 2022. u 16:44

NOVAK Đoković nije mogao da brani tri uzastopne titule na Australijan openu jer je deportovan dan pred početak grend slem turnira, a po njegovom okončanju, desio se priličan skandal na TV Eurosport.

НИКО НЕЋЕ ПАМТИТИ ДА ЂОКОВИЋ НИЈЕ ИГРАО! Скандал Еуроспорта после финала Аустралијан опена

Eurosport

Analizu onoga što se dešavalo u finalu Australijan opena, u kome je Rafael Nadal pobedio Danila Medvedeva, u studiju su počeli na nečuvan način.


Aliz Lim, bivša francuska teniserka koja je ovog januara postala deo "teniske ekipe" koja na pomenutoj televizijskoj stanici komentariše "beli sport" (u tom timu su još i "stalni članovi" Mats Vilander, Barbara Šet, Džon Mekinro i Džoana Konta), sledećim rečima je napravila uvod:


- Svi smo pričali o Novaku Đokoviću na početku turnira jer smo, naravno, razmišljali šta će se desiti ako titulu osvoji Nadal ili neko drugi. Pričali smo o tome da li će se u tom slučaju ljudi sećati da li je Đoković bio na turniru ili nije, ali sada verujem da se niko i ne seća da Novak Đoković nije učestvovao!


Na te reči Aliz Lim, nadovezao se bivši britanski teniski "broj 1", Tim Henman:


- To si u pravu. Mislim, ne govorim ovo uz odsustvo poštovanja prema Novaku Đokoviću, ali ovo danas, to se radi o Rafaelu Nadalu. Znate, Nadal dugo nije bio spominjan, jer je dugo i odsustvovao zbog povrede, niko nije znao kako će mu se stopalo držati, a onda ga je zadesila i korona, i još neke komplikacije... I, konačno, došao je u Melburn bez prethodnih mečeva, odigrao u toj uvodnoj nedelji nekoliko njih na pripremnom turniru, pa smo pomislili "Okej, on polako gradi formu, ali jedno su takve pripreme, a drugo mečevi na tri dobijena seta". Ali, uspeo je. I, po meni, ključna reč je vera. Mi smo sumnjali u njega, pitali se da li može da uspe, a on je u to verovao, rekao je Henman.
Ipak, i pored njegove analize Nadalovog podviga, ostaje velika gorčina u teniskoj javnosti zbog olakog "otpisivanja" Novaka Đokovića od strane voditeljke programa, Aliz Lim, koja je "naprasno zaboravila" da je najbolji teniser sveta proteran iz Australije iz političkih razloga.

Pobednici Australijan opena 


Novak Đoković - 9 titula 
Roj Emerson 6
Rodžer Federer 6
Džek Kroford 4
Ken Rozvel 4
Andre Agasi 4
Džejms Anderson 3
Edrijan Kvist 3
Rod Lejver 3
Mats Vilander 3
Rafael Nadal 2
Boris Beker 2
Džon Bromvič 2
Ešli Kuper 2
Džim Kurijer 2
Štefan Edberg 2
Rodni Hit 2
Johan Krik 2
Ivan Lendl 2
Džon Njukomb 2
Pit Sampras 2
Frank Sedžman 2
Giljermo Vilas 2
Entoni Vajlding 2
Pet O'Hara Vud 2

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!