DOK JEDAN SRBIN PATI, DRUGI PIŠE ISTORIJU: Novakova deportacija otvorila Miši put ka visinama

Novosti online

21. 01. 2022. u 06:50

MIOMIR Kecmanović u osmini finala Australijan opena. Ko bi u to verovao posle žreba za prvi grend slem u sezoni, verovatno ni sam teniser...

ДОК ЈЕДАН СРБИН ПАТИ, ДРУГИ ПИШЕ ИСТОРИЈУ: Новакова депортација отворила Миши пут ка висинама

FOTO: Tanjug

Naime, Australijanci su u prvom kolu spojili Mišu sa zemljakom i najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, koji bi bio apsolutni favorit.

Međutim, dobro poznata "ljubav" na relaciji Đoković i Australija je dobro poznata tema proteklih dana, pa su Novaka deportovali, a Miomiru Kecmanoviću se otvorio put ka nebeskim visinama.

Ispisao je Srbin noćas najlepši deo svoje karijere, istoriju. Posle pobede nad Lorencom Sonegom sa 3:1 u setovima - 6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5 prvi put se plasirao u osminu finala nekog grend slema.

Iako je preuzeo sve eventualne Novakove protivnike, Sonego je u tri runde već drugi teniser koji daleko bolje stoji po rangu od Srbina. Današnji protivnik je bio 26. igrač sveta, neko ko je glasio za nešto većeg favorita u odnosu na Miću koji je trenutno 77. na planeti.

Počelo je odlično, brejkom u trećem gemu meča, mogao je Miomir i do duplog brejka, a potom je u šestom gemu spasao četiri brejk lopte. Bila je to poslednja šansa za Italijana u prvom setu.

Demonstrirao je potom 22-godišnji Kecmanović veliku mentalnu snagu. Nije pao uprkos tome što je izgubio drugi set nakon što je imao brejk prednosti, a potom i vođstvo 6-3 u taj brejku, uz dva svoja servisa.

Naprotiv, zadržao je Kecmanović isti nivo igre, a u trećem setu je Sonego naglo pao, što je srpski teniser iskoristio i relativno lako je poveo sa 2-1 u setovima.

Italijanski teniser je iz četvrtog pokušaja u četvrtom setu napravio brejk koji je uz potvrdu vukao sve do osmog gema gde je Kecmanović uspeo da poravna na 4:4, a onda i da natera protivnika da servira za ostanak u meču.

Gubio je Sonego polako korak, pravio sve više grešaka, a onda je već u narednom servis gemu skroz popustio i propustio Kecmanovića u naredno kolo turnira.

Dosad Kecmanović nikada nije išao dalje od druge runde na slemovima, a sada je u četvrtoj – tamo ga čeka Gael Monfis, koji je pobedio Kristijana Garina iz Čilea sa 7:6 (7-4), 6:1, 6:3.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima