NOVAČE, IZVINI ZA ODVRATNU SRAMOTU: Kakav potez australijskog političara

Novosti online

09. 01. 2022. u 14:25

POSLANIK iz Australije Krejg Keli obratio se danas naciji putem Jutjuba. Kako je rekao, nijedan medij pod kontrolom vlasti nije želeo da prenese njegovu izjavu.

НОВАЧЕ, ИЗВИНИ ЗА ОДВРАТНУ СРАМОТУ: Какав потез аустралијског политичара

FOTO: AP/Tanjug

Zatočeništvo Srbina u pritvoru za migrante bez osnovih uslova za život duboko je podelilo tu zemlju.

Postoje političari u Australiji kojima događaji koji traju nekoliko dana izazivaju nelagodu, oni koji misle drugačije od Skota Morisona... Jedan od njih je parlamentarac iz Južnog Sidneja.

On je uputio javno izvinjenje Novaku Đokoviću.

- Izvinjavam se Novaku Đokoviću za postupanje prema njemu od strane Vlade države Viktorije i Vlade Australije. Pozivam ih - Izvinite se najboljem teniseru na svetu Novaku Đokoviću. Ovo što se desilo je sramota za našu zemlju i naciju. To je čista lokalna politika i krivica premijera države Viktorije Danijela Endrjuza i predsednika vlade Australije Skota Morisona- rekao je Krejg Keli u svom obraćanju preko Jutjuba i dodao:

- Obojica su odgovorni za ovu odvratnu sramotu koju su izazvali. Oni ne prate nauku, ne ispituju dokaze, već se samo igraju politike. Osramotili su našu naciju u međunarodnoj politici. Australijski političari ne govore istinu, odbijaju da kažu istinu. Izvinjavam se Novaku Đokoviću u ime Australijanaca i parlamenta Australije. Izvinjavam se srpskom narodu. Ovo je sramota.

Izneo je podatke o kovid infekcijama kod populacijom između 30 do 39, dodao da u toj starosnoj dobi veći rizik od korone imaju vakcinisani, od nevakcinisanih pozivajući se na priložene podatke

Dodao je još da smatra da država koja diskriminiše sportiste ne zaslužuje da ima grend slem.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije