DO SLAVLJA I BEZ NOVAKA! Krajinović: "Nije lako kad Đoković ne igra, daćemo sve od sebe da odemo do kraja"

Đ. S.

03. 01. 2022. u 09:00

OSLABLjENI neigranjem Novaka Đokovića, srpski teniski reprezentativci su trijumfalno zakoračili u 2022.

ДО СЛАВЉА И БЕЗ НОВАКА! Крајиновић: Није лако кад Ђоковић не игра, даћемо све од себе да одемо до краја

Tanjug/AP

Pobeda nad Norveškom (2:1) u prvim satima nove godine unela je lepo raspoloženje među "orlove", koji takmičenje na ATP kupu u Sidneju nastavljaju već danas, u ranim jutarnjim časovima (7.30) protiv selekcije Čilea, koju je Španija glatko savladala na premijeri (3:0).

Jedan od zapaženijih u pobedi nad Skandinavcima bio je Filip Krajinović, koji je u singlu savladao Viktora Durasovića (2:0). Dušan Lajović je izgubio od Kaspera Ruda (0:2), a zatim u dublu sa Nikolom Ćaćićem doneo Srbima presudan poen (2:1).

- Veoma dobar start za nas. Norvežani imaju top 10 igrača. Kasper Rud je fantastičan, tako dobro igra. Srećni smo, daćemo sve od sebe da idemo do kraja. Dobro je to što smo počeli pobedom - konstatovao je Krajinović, osvrćući se na izostanak Đokovića.

- Nije lako igrati za Srbiju bez Novaka. Očekivanja su i pored toga vrlo velika. Šta god da uradiš, nije dovoljno, jer je Nole prvi na svetu i najveći svih vremena. Siguran sam da nas gleda i da slavi pobedu.

A dok njegovi saigrači već biju bitke na tlu Australije, Novak uvodne dane 2022. provodi u Marbelji, trenirajući na terenima Akademije "Puente Romano", gde i inače provodi vreme kada je u čuvenom španskom odmaralištu. E sada, da li se sprema za Australijan open ili neki drugi turnir, još se ne zna. Ali sve ukazuje na to da će najbolji igrač planete ipak biti deo igračkog kadra na prvom grend slemu u sezoni (od 17. do 30. januara), budući da je vešto oko navijača na društvenim mrežama "ulovilo" činjenicu da Đoković trenira lopticama koje se koriste na turniru u Melburnu i time još više doprineo spekulacijama da će na kraju da pokuša da napadne 21. grend slem u Australiji.

Još jedna zanimljiva situacija desila se juče kada je Novak "naterao" sina Stefana i njegovog prijatelja da "očiste" teren na kojem je trenirao, budući da su prethodno koračali po šljaci, pa su se mališani brzo dohvatili krpe i uklonili svoj "nered".

BONUS VIDEO - Novak Đoković igra tenis na beogradskim ulicama po kiši

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)