"NAJVEĆI SAM FEDEREROV NAVIJAČ": Boris Beker zapanjio i Rodžera i Rafu stavom o Đokoviću

Novosti online

22. 12. 2021. u 17:15

DEBATA o najboljem teniseru svih vremena uveliko traje. O tome je pričao i legendarni Nemac i trener sa kojim je sarađivao Novak Đoković, Boris Beker.

НАЈВЕЋИ САМ ФЕДЕРЕРОВ НАВИЈАЧ: Борис Бекер запањио и Роџера и Рафу ставом о Ђоковићу

Foto: N. Paraušić

Srbin je imao sjajnu sezonu u kojoj je prestigao Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na prvoj poziciji ATP liste, takođe nadmašio je Pita Samprasa tako što je postao prvi igrač u istoriji belog sporta koji je sedam puta godinu završavao kao prvi na svetu.

Đoković, Federer i Nadal imaju po 20 grend slem titula, ali sve gore pobrojano Novaka stavlja u prvi plan.

- Činjenica da njih trojica imaju po 20 grend slemova je neverovatna i to niko neće ponoviti. Igrali su jedan protiv drugog poslednjih 15 godina. Nisu osvojili više slemova samo zato što su bili konkurenti. Brojevi ne lažu. Kao nekadašnji teniser, znam da je broj sedmica na prvom mestu veoma važan. Novak je tu u prednosti. Da sva trojica prestanu da igraju sada, Novak bi bio broj jedan - rekao je Beker za "Eurosport".

Novak Đoković i Boris Beker/Foto AP

Ako se gleda trenutno stanje Đoković je u prednosti u odnosu na dvojicu velikih rivala. Naime, Švajcarac se još oporavlja od operacije kolena, dok je Španac igrao na egzibiciji u Abu Dabiju gde se jasno videlo da mu još treba vremena da uhvati pravu farmu. No, taman kad se vratio na teren objavio je da je pozitivan na virus korona.

- Njih dvojica moraju da razmisle koliko dugo će još biti igrači. Rafina situacija je nešto lakša od Rodžerove. Ne postoji veći navijač Federera od mene, ali ne znam koliko će mu biti lako da se vrati sa skoro 41 godinom - zaključio je bivši trener Novaka Đokovića.

Podsetimo, prethodno je Aleksandar Zverev takođe istakao da smatra da bi Đoković bio najbolji ukoliko bi sva trojica sada prestala da igraju tenis.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH TENISERA: Zašto je Federer plaćeniji od Novaka?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRESKOČITI MADRID? Nadal je već stigao, tu je i Alkaraz