"TO JE MOJA ŽIVOTNA PRIČA" Novak Đoković o rekordu koji ne može da slavi

A. Ilić

15. 11. 2021. u 20:22

TENIS i zvanično ima novog vladara kada se radi o najvećem broju sezona koje je završio na prvom mestu.

ТО ЈЕ МОЈА ЖИВОТНА ПРИЧА Новак Ђоковић о рекорду који не може да слави

Tanjug/AP

Novak Đoković je na Završnom mastersu u Torinu pobedio Kaspera Ruda, pa odmah potom dobio pehar namenjen teniseru koji kalendarku godinu završava na prvom mestu.

Noletu je to bio sedmi put u karijeri da je najbolji na svetu, a kako kaže - naročito ga je oduševilo što je prestigao svog idola.

Preponosan sam ovim dostignućem. Imam godinu više na prvom mestu od mog idola Pita Samprasa koji me je motivisao da igram tenis. Teško je osvrnuti se i potpuno doživeti to dostignuće dok si na turniru. Ne mogu sebi da dozvolim da previše slavim. Uskoro me čeka novi izazov za koji moram da se pripremim. To je teniska životna priča. Ne samo ovo dostignuće, već i sve uspehe ću razumeti kasnije kada budem ostavio reket, započeo je Nole.

Tanjug/AP

Novak Đoković

U Torinu igra prvi put, ali...

- U Italiji sam uvek uživao u velikoj podršci. Uspesi koje ovde ostvarujem su definitivno tu i zbog podrške i energije koju osećam. Pomaže puno da se zbližim sa ljudima kada pričam italijanski. Drago mi je što smo malo promenili lokaciju... iako je London bio uspešan za mene i naš sport.  Mislim da je ovaj turnir, kao najveći i najvredniji proizvod ATP, treba da putuje više. Drago mi je što smo u Italiji gde imam podršku i lepo se osećam, rekao je Novak Đoković.

Treba mi vremena da se prilagodim

Osvrnuo se Nole i na meč sa Kasperom Rudom:

- Izgubio sam prvi gem, na svoje servise. Nije to bio idealan start. Trudio sam se da ostanem agresivan. U 10. gemu sam imao nekoliko set lopti i mogao da privedem tu deonicu kraju ranije. Potrebno je malo vremena da se prilagodim. Jako mi je drago kako sam servirao, posebno u drugom setu. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu, rekao je Novak Đoković. 


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024