ZAŠTO SAM SE RODIO KAD I ĐOKOVIĆ? Novak je čudovište! Lestvica je visoko podignuta

Novosti online

26. 10. 2021. u 08:31

BRITANSKI teniser Endi Mari je godinama bio veliki rival, ali i prijatelj Novaka Đokovića.

ЗАШТО САМ СЕ РОДИО КАД И ЂОКОВИЋ? Новак је чудовиште! Лествица је високо подигнута

FOTO: AP/Tanjug

Borila su se dva teniska lava na terenu do poslednje kapi znoja, ali su van istog znali da pohvale jedan drugog, čak ni najmanji eksces se nije desio na relaciji Đoković—Mari. 

Zato i ne čudi što je Britanac sa rečima punim hvale pričao o Novaku, ali i drugoj dvojici velike trojke Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Na standardno pitanje novinara ko je naslednik teniskih čudovišta, Mari nije imao konkretan odgovor.

- Ima nekoliko igrača koji mogu da pretenduju na vrh. Videćemo u narednih pet ili 10 godina ko će biti u prednosti, ali smatram da niko od njih neće moći da dođe do 20 grend slem titula kao što su ova tri čudovišta uspela - nasmejao se Endi.

Ruski teniser Danil Medvedev je najbliži da bar malo pomuti slavu "velikoj trojci", ali daleko od toga da će napraviti rezultate kao oni.

- Medvedev je osvojio Ju-Es open i imao je dobre rezultate na tvrdoj podlozi pre toga. Rekao bih da je njegova igra kompletnija od ostalih, ali je šljaka problem. Cicipas nije loš, mada je tu i još nekoliko momaka. Na travi je još teže, posebno ako su loptice sporije. To je podloga za specijaliste, a takvih nema mnogo. Čak su se i Danil i Stefanos mučili na travi.

Mari se opet vratio posle operacija i igra solidan tenis, ne kao pre, ali na konstataciju novinara "Da li žali što je rođen u eri sa Đokovićem, Federerom i Nadalom", Britanac je imao spreman odgovor.

- Da li žalim što sam rođen u istoj eri kao Novak, Rodžer i Rafa? Pitanje je veoma teško. S jedne strane da, jer smatram da sam mogao da osvojim više trofeja da oni nisu bili tu i da sam recimo pet-šest godina mlađi. Imao bih više šansi svakako. Sa druge strane, imao sam šansu da igram protiv najboljih igrača svih vremena i da ih izazovem na najvećim turnirima. Igrao sam protiv Rafe na Rolan Garosu, Rodžera na Vimbldonu, Novaka na Australijan openu i Ju-Es openu, uvek u samim završnicama turnira, čak i na Olimpijskim igrama. Očigledno, nisam dobio sve te mečeve, ali jesam neke. Osećam da sam imao sreću da igram protiv njih i da mi je to pomoglo da napredujem, jer je lestvica toliko visoko podignuta - zaključio je Mari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)