NADAL O RANI KOJU MU JE ĐOKOVIĆ NAPRAVIO: Ne kajem se, ali gorim od želje da opet bude moj

Novosti online

15. 10. 2021. u 10:27

RAFAEL Nadal kaže da je Novak Đoković zasluženo pobedio u polufinalu Rolan Garosa, ali da se nada da će sledeće godine vratiti trofej.

НАДАЛ О РАНИ КОЈУ МУ ЈЕ ЂОКОВИЋ НАПРАВИО: Не кајем се, али горим од жеље да опет буде мој

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Đoković je u polufinalu slavio u četiri seta, da bi potom dobio Stefanosa Cicipasa u finalu i postao prvi u istoriji koji je barem dvaput osvojio svaku grend slem titulu.

- Mislim da je Novak bio pametniji i efikasniji od mene, naročito kada je bila reč o izboru udaraca tog dana, a meni je delovalo i da je svežiji. Želeo sam da osvajam taj turnir što je moguće duže, ali se ta serija prekinula. Ne žalim, gorim od želje da Rolan Garos opet bude u mom znaku naredne godine - rekao je Nadal.

Potom je pohvalio svetskog broja jedan, koji je posle Pariza bio najbolji i u Londonu, na Vimbldonu.

- Novak je savršen teniser, nema slabosti. Može da igra jednako dobro na šljaci, tvrdim podlogama, travi. Ove godine pokazuje sjajnu stabilnost. Čak i u danima kada ne deluje da je u ritmu, ta energija koju ima i osećaj da će pobediti mu definitivno pomažu - dodao je Rafa.

Nije štedeo komplimente ni na račun Federera.

- Rodžer je takođe savršen igrač. Moderan stil njegove igre je nešto vanserijsko. Njegovim protivnicima je teško da predvide šta će odigrati jer ima razne varijacije u igri.

Na pitanje koji mu je meč sa Federerom posebno ostao u sećanju vratio se daleko unazad.

- Na pamet mi pada finale Vimbldona 2008. Osećao sam da igram najbolje u karijeri do tada, ali i on mora da je imao isti takav osećaj - rekao je Nadal.

Velika trojka svetskog tenisa je obeležila ovaj sport u proteklih deceniju i po.

- Nije lako porediti ovo što smo uradili nas trojica sa drugim sportovima i istorijskim dostignućima, ali sam siguran da je naše dugogodišnje nadmetanje pomoglo da se podigne pažnja ka tenisu. Daje odličan primer deci i mladima. Oduvek sam bio svestan toga - priznaje Nadal.

Nadal smatra i da bi trebalo obratiti pažnju na generaciju igrača koja preti da ih skine sa pijadestala, pre svih tu su Zverev, Cicipas i Medvedev.

- Nisu još uspeli da nas u potpunosti smene, ali njihov napredak je primetan. Stefanos Cicipas je igrao finale Rolan Garosa ove godine, imao je tu sjajnu borbu sa Novakom, dok je Zverev igrao finale US opena prošle godine i sve je bliži trofeju. Lično mislim da su Dominik Tim i Danil Medvedev sposobni za velika dela - poručio je bivši broj jedan svetskog tenisa, koji je ovaj intervju dao još u septembru, ali su ga Japanci objavili tek sada.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna