KRAJ ZA FEDERERA: Švajcarac u ponedeljak ispada iz Top 10, poslednji put kad se to desilo pred AO trijumfalno se vratio, ali sada je gotovo?

Novosti online

12. 10. 2021. u 11:02

RODžER FEDERER od narednog ponedeljka neće biti u Top 10 igrača na ATP listi, prvi put posle 2017. godine.

КРАЈ ЗА ФЕДЕРЕРА: Швајцарац у понедељак испада из Топ 10, последњи пут кад се то десило пред АО тријумфално се вратио, али сада је готово?

Rodžer Federer foto: AP

Nekada najbolji teniser sveta pašće na 11. poziciju, pošto je Poljak Hubert Hurkač pobedom nad Fransisom Tiafoom obezbedio 10. mesto na sledećoj listi.

Švajcarca će preskočiti i Janik Siner ukoliko stigne do polufinala, dok će u slučaju da ispadne u četvrtfinalu, Italijan zaostajati samo osamdeset bodova za Švajcarcem. 

Priliku da preskoči Federera propustio je Feliks Ože-Aljasim, pošto ga je u drugom kolu eliminisao Španac Vinjolas.

Još četvorica tenisera (Švarcman, Garin, Karenjo Busta i Monfis) mogli bi da preskoče Federera, ali samo u malo verovatnom slučaju da osvoje Indijan Vels.

Naredni Hurkačov protivnik biće Karacev koji je eliminisao Šapovalova. Pobednik tog meča u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Medvedev - Dimitrov.

Hurkač bi mogao da pomogne Novaku da obezbedi ostanak na čelu ATP liste do kraja godine, ukoliko eliminiše Rusa koji je veliki favorit protiv Dimitrova, a u prethodnom kolu je lako izašao na kraj sa Krajinovićem.

Poljak i Rus sastajali su se dva puta do sada, oba puta ove godine, a skor je 1:1. Hurkač je pobedio u osmini finala Vimbldona sa 3:2 u setovima, a Medvedev se revanširao u četvrtfinalu kanadskog mastersa koji je kasnije osvojio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024