VILANDER ŠOKIRAO IZJAVOM: Voleo bih da Novak izgubi na Ju-Es openu! To bi bio lep kraj ere

Novosti online

06. 09. 2021. u 11:18

ČUVENI švedski teniser Mats Vilander već godinama radi kao stručni konsultant, a tokom rane faze karijere Novaka Đokovića bio je jedan od njegovih najvećih kritičara.

ВИЛАНДЕР ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: Волео бих да Новак изгуби на Ју-Ес опену! То би био леп крај ере

FOTO: Tanjug

U skorije vreme to se promenilo, znao je Vilander da brani Đokovića kada ga drugi napadaju, da stane uz njega i podrži ga kada bi to malo ko očekivao, međutim, sada se vratio na "stara podešavanja" i poručio je da se nada da će srpski teniser ostati bez trofeja na Ju-Es openu.

Đoković je uz male oscilacije ušao u drugu nedelju "mejdžora" u Njujorku i na četiri pobede je od 21. grend slema, čime bi prestigao Rodžera Federera i Rafaela Nadala i zvanično bio najveći ikada.

Takođe, Novak juri i "kalendarski slem" - četiri najveća trofeja u istoj godini - što niko nije uspeo preko pola veka.

- Rekao bih da su njegove šanse 49,9% naprema 50,1%. Igrači koji su njegovi izazivači su vrlo dobri na betonu, što je velika razlika u odnosu na Vimbldon ili Rolan Garos. Novak će morati da trči i trči ako već ne može da nadjača rivala. To je ono što je impresivno u njegovoj igri, u kojoj deluje kao da ništa nije posebno. Samo udara lopticu čisto i konstantno - kazao je Vilander i podsetio na drugačije stilove koje imaju Nadal i Federer.

FOTO: AP

 

- Kod Novaka vi znate šta će da uradi, ne plaše se teniseri da igraju protiv njega, ali on je sa druge strane neverovatan borac... - dodao je Vilander u intervjuu za švajcarski "Berner Cajtung".

Šveđanin je potom "potkačio" novinara sa kojim je razgovarao i izazvao ga za poslednje pitanje.

Da li se nadate da će Novak Đoković osvojiti "kalendarski slem"?

- Ne - odmah je odgovorio Vilander.

- Voleo bih da sva trojica najvećih završe karijeru sa 20 grend slemova. Novak je dominirao u Australiji, Nadal u Parizu, a Rodžer na Vimbldonu. Sva trojica izjednačeni, to bi bio perfektan kraj jedne ere. Takođe, voleo bih da vidim i neke nove šampione... - odgovorio je Vilander.

Zanimljivo, kada Đoković dobije šansu da preskoči rivale, onda niko ne navija za njega, ali kada Federer nastupa na Vimbldonu - onda su svi za njega jer bi to bio savršen oproštaj od tenisa.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!