ĐOKOVIĆ PRESKOČIO PRVU PREPREKU NA JU-ES OPENU: Novak siguran na startu protiv mladog Danca

Novosti online

01. 09. 2021. u 00:27 >> 03:34

NOVAK Đoković plasirao se u drugo kolo Ju-Es opena pošto je pobedio Holgera Runea sa 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:1.

ЂОКОВИЋ ПРЕСКОЧИО ПРВУ ПРЕПРЕКУ НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Новак сигуран на старту против младог Данца

FOTO: EPA

Talentovani 18-godišnjak nije mogao da privede meč kraju onako kako je želeo. Razlog je veliki problem sa grčevima koji se javio krajem trećeg seta i od tada nije mogao normalno da se kreće.

Najbolji teniser sveta pokazao je još jednom da je veliki šampion i uspešno je počeo pohod na 21. grend slem titulu. Imao je srpski as preko puta mreže nadahnutog rivala koji je želeo da se dokaže pred punim "Artur Eš" stadionom.

Nole je furiozno počeo meč, dobio je prvi set ubedljivo sa 6:1 za svega 26 minuta i delovalo je da će ovaj duel brzo biti gotov, ali Danac je sjajan bio u drugom delu meča i pokazao zašto ga mnogi u budućnosti vide u vrhu svetskog tenisa.

Pokazao je Rune zašto je osvojio juniorski Rolan Garos 2019. godine. Odigrao je odličan set i zasluženo dobio taj-brejk tog dela susreta.

Đoković je poveo sa 4:1 u trećem setu i od tada kreću problemi za Danca. Meč je od tog momenta izgubio epitet takmičarski, pošto Holger nije mogao normalno da se kreće i imao je velikih problema. To ga je omelo da do kraja pruži jak otpor svetskom broju jedan, što bi mu sigurno mnogo značilo.

Trostruki osvajač Ju-Es opena u drugom kolu igraće protiv Holanđanina Talona Grikspura koji je iznenadio Nemca Jana-Lenarda Štrufa sa 3:2.

ČETVRTI SET: Đoković - Rune 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:1

6:1 - Lako je Nole dobio sedmi gem u ovom setu i plasirao se u drugo kolo Ju-Es opena.

5:1 - Uspeo je Rune da dobije jedan gem u trećem setu, ali to je bilo sve od njega, prosto zbog povrede nije mogao da uradi više u ovom delu meča.

5:0 - Gem ispod jednog minuta. Novak je samo servirao, a Rune gledao. Danac će u narednom gemu pokušati da produži svoj debitantski nastup na grend slemu.

4:0 - Ovaj meč nažalost ne liči na takmičarski u poslednjih nekoliko gemova, prosto bolovi koje ima Danac otežavaju mu kretanje, Đokovića to ne remeti i sigurnim koracima ide ka pobedi.

3:0 - Potvrdio je urađeno u prošlom gemu Nole i sada je prvi trijumf na ovogodišnjem izdanju Ju-Es opena još bliži.

2:0 - Pravi Novak brejk i praktično gazi ka pobedi, s obzirom na sve to kako se oseća njegov rival.

1:0 - Đoković je koncentrisan i fokusiran, ništa ne propušta slučaju i lako je dobio prvi gem u četvrtom setu.

TREĆI SET: Đoković - Rune 6:1, 6:7(5), 6:2

6:2 - Đoković je dobio treći set. Do njega je došao lako, ali Holger je u drugoj polovini istog osetio bolove u nogama i počeo je teško da se kreće, deluje da su u pitanju grčevi.

5:2 - Vezao je Srbin tri asa i dobio gem. No ne bi bilo iznenađenje da Danac ne nastavi meč. Zaista se teško kreće talentovani 18-godišnjak.

4:2 - Dobio je Rune gem, ali ima velikih problema sa bolom ili grčevima u nogama. Gem je odigrao sa bolnom grimasom na licu.

4:1 - Potvrdio je Đoković brejk, a servis se vratio. Još jedan lak gem dobio je svetski broj jedan, rivalu je dozvolio da osvoji samo jedan poen.

3:1 - Dodao je najbolji na svetu gas, počeo bolje da riternira i rezultat je odmah stigao. Brejk je napravljen i sada je osvajač 20 grend slem titula taj koji drži konce ovog seta u svojim rukama.

2:1 - Rutinski gem za Srbina. Brzo i veoma sigurno ga je dobio Đoković. Polako se i servis vraća - zabeležio je novi, ukupno sedmi as od početka meča.

1:1 - Na identičan način uzvraća Danac. Za sada održava visok nivo igre. Mada treba reći da Novak ne igra svoj najbolji tenis.

1:0 - Odličan servis gem Đokovića na početku trećeg seta, rivalu je prepustio jedan poen, a okončao ga je asom.

DRUGI SET: Đoković - Rune 6:1, 6:7(5)

6:7 - Uspeo je Rune da izjednači! Odigrao je dobar drugi set. Đoković nije bio na nivou i Danac je to znao da iskoristi i sada meč praktično kreće od nule. U taj-brejku je rival srpskog tenisera došao do 0:4, Nole je uspevao da priđe na poen zaostatka, ali Holger se nije dao.

6:6 - Obezdbio je Nole taj-brejk. Dobro je servirao i sigurno, bez većih problema došao do gema.

5:6 - Dosta više greši Novak u finišu drugog dela meča. Rune prihvata te poklone i zbog toga će Srbin po drugi put servirati da ostane u setu.

5:5 - Bila je poluprilika za Holgera, došlo se do 30:30, ali onda je Đoković uspeo da pronađe prava rešenja i dođe do novog izjednačenja u ovom setu.

4:5 - Na krilima prošlog gema, Danac ovaj dobija lako i Nole dolazi u situaciju da prvi put servira za opstanak u setu. Treba pomenuti i da publika na "Artur Eš" stadionu uživa u ovom meču.

4:4 - Pravo niotkuda Rune vraća brejk. Ipak, Đoković mu je poklonio gem, pošto je napravio dve duple, takođe jednu loptu je poslao i u mrežu.

4:3 - Pojačao je Nole ritam i to daje rezultat. Drugi vezani brejk napravio je svetski broj jedan i sada je veoma blizu osvajanja drugog segmenta ovog meča.

3:3 - Vrlo ubedljivo. Dobio je Srbin treći uzastopni gem, s tim da je ovaj osvojio neprepustivši rivalu nijedan poen - završio ga je sjajnom bekhend paralelom.

2:3 - To je Novak! Nije mu dugo trebalo da se vrati u igru. Dočekao je pad neiskusnijeg rivala, vratio brejk i polako ali sigurno ponovo preuzima kontrolu igre.

1:3 - Ne služi Đokovića servis tako dobro kao u prvom setu, ali uspeo je konačno da osvoji prvi gem u drugom setu.

0:3 - U sjajnom ritmu je Rune. Dobio je i treći vezani gem, drugi sa nulom i uspeo je da potvrdi brejk.

0:2 - Strašan gem odigrao je Holger. Napravio je brejk, a da Đoković nije osvojio nijedan poen.

0:1 - Drugi set počinje dobro za danskog tenisera. Uspeo je da sačuva svoj servis, iako je i sada bilo malo problema.

PRVI SET: Đoković - Rune 6:1

6:1 - Furiozno je Nole stigao do prvog seta, za svega 26 minuta. U poslednjem gemu je zabeležio dva asa.

5:1 - Do drugog brejka stigao je Đoković. Pokušava Rune, ali ipak ne uspeva da pronađe rešenje za igru srpskog asa u dosadašnjem toku meča.

4:1 - Još jedan gem dobio je Novak. Odigrao ja najbolji teniser sveta i prvi drop šot na meču i bio je uspešan. Istina, stigao je do lopte talentovani 18-godišnjak, ali ju je poslao u aut. Takođe, odservirao je i prvi as.

3:1 - Upisao se na semaforu i Rune. Uradio je to mladi Danac na sjajan način, pošto Đokoviću nije dozvolio nijedan poen.

3:0 - Nema Srbin mnogo direktnih poena na početku meča, ali ga svi udarce dobro služe, tako da je početak meča izvrstan za osvajača 20 grend slem titula.

2:0 - Odmah je Novak napao servis rivala i došao je do brejka. Oseća se malo trema na početku meča kod Danca. To je i normalno, s obzirom na to da igra protiv najboljeg na svetu.

1:0 - Đoković je prvi servirao i uradio je to dobro. Uvodni gem je dobio bez većih poteškoća, a rivalu je prepustio dva poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti