OSAKA POMAŽE HAITIJU: "Krv naših predaka je snažna, opet ćemo ustati"

Novosti online

15. 08. 2021. u 16:11

DRUGA teniserka sveta, 23-godišnja Japanka Naomi Osaka, doniraće sav novac koji zaradi na turniru u Sinsinatiju za pomoć Haitiju, koga je zadesio razoran zemljotres. Naomin otac je poreklom sa ovog karipskog ostrva.

ОСАКА ПОМАЖЕ ХАИТИЈУ: Крв наших предака је снажна, опет ћемо устати

FOTO: AP

Dvostruka šampionka US Opena (2018. i 2020.) i Australijan Opena (2019. i 2021.), koja je prošlog meseca upalila olimpijski plamen na Igrama u Tokiju, poznata je po svom aktivizmu.

Tako je sada osetila potrebu da pomogne zemlji koju je posljednjih godina pogodilo nekoliko prirodnih katastrofa, a u subotnjem zemljotresu magnitude 7.2 poginule su najmanje 304 osobe.

- Mnogo me boli kad vidim sve što je uništeno na Haitiju i čini mi se da stvarno nemamo sreće - napisala je Osaka na Tviteru.

- Sav novac zarađen na sledećem turniru daću kao pomoć Haitiju. Znam da je krv naših predaka snažna, opet ćemo ustati - dodala je Osaka koja, iako nastupa za rodnu zemlju svoje majke, i HAiti smatra svojom domovinom.

Osaka je u Sinsinatiju druga nositeljka. U prvom kolu je slobodna a u drugom će igrati protiv bolje iz meča u kome se sastaju Koko Goh i kvalifikantkinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri