ĐOKOVIĆ PROTIV ŠAPOVALOVA ZA SEDMO FINALE VIMBLDONA! Novak: "Denis će napasti, nema šta da izgubi, biće agresivan i daće sve od sebe"

Đ. SAMOILOVIĆ

09. 07. 2021. u 10:00

POTERA se bliži kraju, do poravnanja sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula, Novaku Đokoviću je preostalo da napravi još dva koraka.

ЂОКОВИЋ ПРОТИВ ШАПОВАЛОВА ЗА СЕДМО ФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА! Новак: Денис ће напасти, нема шта да изгуби, биће агресиван и даће све од себе

FOTO: AP

"Recka" broj 20. je tako blizu, ali prvo bi trebalo da se pobedi momak pod imenom Denis Šapovalov, s kojim će Đoković danas igrati za prolaz u sedmo finale Vimbldona u karijeri.

Svaki novi pomak srpskog tenisera ka toj magičnoj brojci, do koje su stigli samo njegovi najveći rivali u istoriji tenisa, izaziva lavinu reakcija, komentara na društvenim mrežama. Nekad i novinari, pretežno strani, pređu granicu dobrog ukusa sa pitanjima o toj famoznoj GOAT trci.

Tako je, posle Novakove pobede nad Fučovičem u četvrtfinalu londonskog slema, jedan kolega sa ESPN pitao našeg asa da li sebe smatra lošim momkom, pošto je svih ovih godina jurio za Rafom i Rodžerom i radio sve da ih stigne u najbitnijim statističkim parametrima.

- Ne smatram sebe za lošeg momka, to je vaše mišljenje. Ne jurim nikoga, kreiram svoj put i istoriju. Privilegovan sam činjenicom što sam deo istorije ovog sporta koji volim i kao što sam rekao, znam za mnogo statističkih podataka, ali ne i sve njih. To me motiviše još više, da igram najbolje što mogu na najvećim turnirima - smireno je Đoković odgovorio na provokativno i maliciozno pitanje.

Kada je u pitanju naredni rival, Kanađin Šapovalov, on je prethodnih godina, bio Novakova redovna mušterija. Pobedio ga je samo jednom i to u egzibicionom meču, dok je u svim ostalim duelima Srbin bio bolji. Ipak, to ne bi trebalo da ga zavara, pošto će Denis sigurno dati sve od sebe da napravi senzaciju godine.

- Impresivno deluje na terenu, igra snažno, levoruk je, što je nezgodno na brzoj podlozi. Napašće, nema šta da izgubi, daće sve od sebe da bude agresivan. Spremiću se, znam šta me očekuje, imali smo nekoliko dobrih duela. Nadam se da ću biti na svom vrhuncu, jer je to potrebno za pobedu - analizirao je Novak današnjeg protivnika.

JOŠ NIJE KRAJ ZA FEDERERA

BEZ obzira na težak poraz u četvrtfinalu Vimbldona od Huberta Hurkača, Rodžer Federer ne želi da okači reket o klin:

- Ne idem još u penziju. Kada ste u procesu u kojem sam ja, morate da idete polako, ne možete iz koraka da preskočite planinu. Vimbldon je bio prvi korak. Sada je sve gotovo i moram da sednem, razmislim i odmorim se. Da vidim kako moje telo reaguje, u kakvom je stanju um i kako su mi kolena...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!