ĐOKOVIĆ NAJAVIO ISTORIJSKO OBRAĆANJE: Srbin i Kanađanin će uzdrmati teniski svet

Novosti online

25. 06. 2021. u 12:32

NOVAK Đoković, Vasek Pospišil i Adam Leri obratiće se javnosti u petak u 19.30 po našem vremenu, ispred organizacije PTPA.

ЂОКОВИЋ НАЈАВИО ИСТОРИЈСКО ОБРАЋАЊЕ: Србин и Канађанин ће уздрмати тениски свет

EPA

Novak i Vasek će to učiniti kao osnivači PTPA, Acocijacije profesionalnih teniskih igrača, Leri je izvršni direktor ove neprofitne organizacije sa sedištem u Kanadi.

PTPA ima želju da pomogne igračima i profesionalcima, kako bi došlo do pravednije raspodele novca.

ATP napada Novaka da želi da „podeli“ tenis, u strahu je od toga da će im igrači okrenuti leđa.

„Stvaranje posebnog entiteta igrača pruža jasno preklapanje, deli igrače i dalje fragmentira sport. Tu podeljenost su vodeći stručnjaci, iz sporta i van njega, identifikovali kao najveću pretnju za potencijalni rast tenisa. Ovaj problem ATP rešava kroz Strateški plan zajedno sa WTA, Grend slemovima i ITF-om“, navodi se u saopštenju, na koje je Novak već odgovorio.

„Vasel Pospišil i ja smo, zajedno sa stotinama igrača, našim PTPA timom i savetnicima predano radili na ovom pokretu i njegovoj misiji. Stvorena od igrača za igračem verujemo da su pravičnost i transparentnost procesa donošenja odluka u profesionalnom tenisu biti od koristi ne samo sportu, već će to značiti i svim igračima – i onima koji su u vrhu, ali i onima koji se muče kako bi preživeli – ne samo igračima koje viđate u naslovima. Rast i razvoj će doći kad radimo zajedno na reformi i mentalnom razvoju i prihvatimo inovacije i saradnju“, deo je velikog Novakovog saopštenja.

Obraćanje će biti strimovano i na zvaničnom jutjub nalogu PTPA.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)