OPTUŽUJU NOVAKA: Pravila su jasna, Đoković ih nije prekršio!

Novosti online

08. 06. 2021. u 10:24

NOVAK Đoković je tokom meča sa Lorencom Musetijem u osmini finala Rolan Garosa morao da ode do toaleta, na pres-konferenciji su ga pitali zašto, a na društvenim mrežama se pokrenula polemika o tome da li je prekršio pravila.

ОПТУЖУЈУ НОВАКА: Правила су јасна, Ђоковић их није прекршио!

EPA/JOHN G. MABANGLO

Novaku je posle drugog seta bilo jasno da nešto u svojoj igri mora da promenim, odlučio je da promeni donji veš. 

- Promenio sam gaće, nisam uopšte koristio toalet, ako baš morate da znate. Dobro je 'restartovati' se mentalno, to sam doživljavao i u prošlosti“, rekao je Đoković posle meča.

Srpskom teniseru su promena donjeg veša i nešto duža pauza između setova značajno pomogli, pa je u nastavku okršaja sa mladim Italijanom na terenu bio „novi“ Novak.

Ipak, pojedini mediji i navijači su posle Novakove izjave da toalet nije iskoristio iz nužde, već da bi promenio donji veš, u istoj videli – problem.

„Igrač može da zatraži da napusti teren na razumno vreme kako bi otišao u toalet, promenio odeću ili uradi oba, ali ne i zbog bilo kojeg drugog razloga, navodi se u Grend slem pravilniku.

U singlu svaki igrač ima pravo na jednu pauzu tokom meča u tri seta, odnosno na dve tokom meča u pet setova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!