SAMO POD OVIM USLOVOM NOVAK NA OI: Prisetio se i duela sa Federerom 2011. godine

Novosti online

31. 05. 2021. u 19:32

PRVI reket sveta Novak Đoković pred svoj prvi meč na drugom gren slemu sezone Rolan Garosu protiv Tenisa Sandgrena prisetio se nekih ranijih mečeva, između ostalih i polufinalnog duela protiv Rodžera Federera 2011.

САМО ПОД ОВИМ УСЛОВОМ НОВАК НА ОИ: Присетио се и дуела са Федерером 2011. године

FOTO: AP

Zanimljivo je da ćemo po prvi put dva od tri najtrofejnija tenisera svih vremena u istom delu žreba, te će Novak moći na Rodžera Federera već u četvrtfinalu. 

– Bilo je to pre 10 godina, veoma dug period. Ali da, naravno da se sećam tog poraza. Prekinut je niz od 43 vezane pobede. Međutim, odigrao je fantastičan meč. Za mene je to bilo razočaravajuće, ali smo do poslednjeg poena gurali jedan drugog. To je bio epski meč, koji će se dugo pamtiti – rekao je Đoković.

Dodao je prvi reket sveta i to da se taj meč igrao do kasno u noć, a ove godine ćemo turnir u Francuskoj gledati i u večernjim terminima, upravo se Đokovićev meč protiv Sandgrena igrati pod sjajem pariske noći.

– Meni lično odgvoraju večernji mečevi. Imam dobar skor u takvim uslovima. Jedino mi je žao što neće biti publike, zbog policijskog časa. Nadam se pobedi i da ću u narednoj rundi imati susret sa publikom.

Dotakao se Đoković potencijalnog duela sa Nadalom u polufinalu, koji je rekorder po broju titula na Garosu.

– Znate da će Nadal dati najbolje od sebe na svakoj podlozi. Posebno na šljaci. Činjenica da je dobio poslednjih četiri ili pet duela na šljaci govori i to da moj nivo tenisa nije bio najviši. Ali poslednje finale u Rimu daje mi dobar osećaj pred potencijalni okršaj.

Za kraj postavljeno mu je pitanje u vezi učešća na Olimpijskim igrama.

– Za sada planiram da učestvujem. Čuo sam da će biti publike, neki 20, 30% kapaciteta. Ukoliko pak ne bude dozvoljeno prisustvo publike razmisliću da li ću učestvovati.

(SPORT KLUB) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba