NOVA POBEDA HAMILTONA: Britanac slavio u trci za Veliku nagradu Španije

Novosti online

09. 05. 2021. u 17:32

VOZAČ Mercedesa Luis Hamilton slavio je na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

НОВА ПОБЕДА ХАМИЛТОНА: Британац славио у трци за Велику награду Шпаније

Foto: EPA-EFE/Emilio Morenatti/POOL

Britanac je tako došao do treće ovosezonske pobede na stazi "katalunja"sta, ukupno 98. u karijeri. On je slavio ispred Maksa Ferstapena vozača Red Bula.

Na treće mesto na postolju popeo se još jedan vozač Mercedesa Valteri Botas.

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 je na startu ostao bez vodeće pozicije, pošto ga je pretekao Ferstapen, kojem nije mogao da pripreti u skoro dve trećine trke.

Sve se promenilo onog trenutka kada je aktuelni šampion prišao na pola sekunde mladom Holanđaninu, a potom je iznenađujuće otišao po drugi put u boks. Od tog trenutka, na već korišćenim srednjim pneumaticima Hamilton je nadoknađivao između sekundu i po i dve po krugu u svojevrsnoj reprizi Velike nagrade Mađarske 2019. godine.

Tako je sedam krugova pre kraja došao u priliku da napadne vozača Red Bula, što je uspešno i izveo, a Ferstapen nije uspeo da mu uzvrati.

Lekler je trku završio na četvrtom mestu, ispred drugog vozača Red Bula Serhija Peresa, koji je vodio veliku borbu sa Danijelom Rikardom u Meklarenu, koji je bio šesti.

Listu od prvih deset vozača zatvorili su Karlos Sains junior u drugom Ferariju, „pilot“ Meklarena Lando Noris, a osvajače bodova kompletirali su Francuzi Esteban Okon i Pjer Gasli.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Meridian sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri