RTCG OSUDILA UVREDE NA RAČUN NOVINARA: Šofranac pričao o fotografiji sa srpskom zastavom

Novosti online

25. 04. 2021. u 10:58

MENADžMENT i uredništvo Radio-televizije Crne Gore zatražili su da se identifikuju osobe koje su vređale novinara Nebojšu Šofranca na nacionalnoj osnovi, tokom dočeka mladog vicešampiona sveta u boksu Petra Liješevića.

РТЦГ ОСУДИЛА УВРЕДЕ НА РАЧУН НОВИНАРА: Шофранац причао о фотографији са српском заставом

Foto: RTCG

„Najoštrije protestujemo protiv vređanja, maltretiranja i pokušaja ponižavanja na radnom zadatku jednog od najboljih crnogorskih novinara Nebojše Šofranca. Posebno zato što se policija, prisutna na aerodromu, ponašala inertno sa stanovišta fizičke zaštite naše ekipe i krajnje suzdržano prema rulji koja je reportera Šofranca preteći pozivala da izađe van“, navodi se u saopštenju RTCG.

U otvorenom pismu ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, uredništvo i uprava RTCG zatražili su da se identifikuju osobe koje su vređale novinara, čiji se glasovi čuju na klipu objavljenom na društvenim mrežama.

Građani, koji su dočekali crnogorskog reprezentativca u boksu Petra Liješevića, koji doputovao je u Podgoricu sa završenog Svetskog prvenstva za mlade gdje je osvojio srebrnu medalju, vređali su Šofranca.

Oni su klicali Liješeviću ali i Kosovu, Srbiji, pored trobojki, dominirale su zastave Srbije, zastave sa četiri ocila, nije bilo zvaničnih simbola države Crne Gore, pod čijom zastavom se Petar borio u Kjelceu.

Na aerodromu ga je dočekao i funkcioner vladajućeg Demokratskog fronta Slaven Radunović, vidi se na snimcima koje objavljuju podgorički mediji.

Pristalice boksera Petra Liješevića su vređale Šofranca nazivajući ga čak i ustašom i pozivali ga da „izađe pred Srbe“.

Pojedine nevladine organizacije su pozvale nadležne institucije da zaštite dostojanstvo novinara i osiguraju njihovu bezbednost.

Oglasio se i Šofranac.

„Otišao sam da snimimo doček Petra i bili smo jedina TV tamo, zato što taj trud i medalja to zaslužuju, a znajući odlično kakva će biti ikonografija. Pošto je čekanje potrajalo, moglo se čuti svašta, ali meni je taj folklor poznat decenijama, tu nemoć ne vredi komentarisati, kao ni klasične kukavice koje su to raspirivale“, napisao je Šofranac.

On je objasnio i fotografisanje.

„Za sve koji su nakon intervjua pitali da se slikamo, naravno da sam pristao, kao uvek, nebitno kakve zastave nose. Poenta je da se priča samo o sportskom uspehu. Nisa hteo ništa da pravim ni nakon otvaranja Svetskog prvenstva iako su bili pritisci, a previše bi jeftino to bilo večeras, to nije u prvom planu, uvek je sport u prvom planu. Dakle, za sve dušebrižnike koji karikiraju po mrežama, a nisu ni bili tamo, kao i za celokupnu javnost – nije se desilo ništa vredno pomena, samo je stigla medalja“, rekao je Šofranac.

(Nova.rs)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije