AMERIČKI FUDBAL: Dva okršaja u Beogradu i derbi u Novom Sadu

Novosti online

23. 04. 2021. u 16:49

U OKVIRU 2. kola Prve lige u američkom fudbalu dve utakmice igraju se u Beogradu, dok se derbi igra u Novom Sadu.

АМЕРИЧКИ ФУДБАЛ: Два окршаја у Београду и дерби у Новом Саду

FOTO: Promo SAAF

Prvi na teren izlaze SBB Vukovi Beograd koji na stadionu IMR dočekuju novajliju u ligi, ekipu Pastuva iz Požarevca. Vukovi su odlično počeli sezonu pobedom nad Banat Bullsima rezultatom 28:13, uz odličnu igru Nikole Simovića.

Pastuvi su pružili dobar otpor favorizovanim Divljim veprovima iz Kragujevca kod kuće. Meč između Vukova i Pastuva počinje u subotu od 13 časova.

Prvu utakmicu u sezoni igra ekipa Plavih zmajeva iz Beograda. Zmajevi su u prvom kolu bili slobodni, a u subotu od 15 časova dočekaće ekipu Jagodina Black Hornets. Tim iz Beograda dva puta je savladao Jagodinu 2019. godine, dok su se Stršljeni istom merom revanširali prošle godine u okviru "7 na 7" touch Prve lige Srbije. Jagodinci su u prvom kolu na domaćem terenu izgubili od iskusne ekipe Novi Sad Wild Dogs sa 21:12 uz dobru igru mladog kvoterbeka Dejana Srećkovića.

Poslednji meč drugog kola igra se u Novom Sadu gde će ekipa Wild Dogs dočekati Banat Bulls. Novosađani su sigurnom igrom u odbrani zaustavili Black Hornets u gostima i sada će protiv jednako iskusnog tima iz Banata juriti najbolji početak sezone u Prvoj ligi. Sa druge strane Bikovi će pokušati da anuliraju poraz od Vukova u prvom kolu i smanje broj grešaka.

U drugom kolu ekipa aktuelnog Serbian Bowl šampiona Wild Boars Kragujevac je slobodna. Treće kolo će se igrati 8. i 9. maja, a igrači će biti slobodni za vreme Uskrsa.

Prvenstvo Srbije u američkom fudbalu, 2. kolo:

Subota

SBB Vukovi Beograd – Pastuvi Požarevac 13.00

Plavi zmajevi Beograd – Black Hornets Jagodina 15.00

Nedelja

Wild Dogs Novi Sad – Banat Bulls 15.00

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna