BRANKOVIĆ O SMRTI BRANIMIRA RADOVIĆA: Gubitak za našu atletiku

G. K.

13. 04. 2021. u 21:05

ODLAZAK velikana atletskog sporta Branimira Radovića sa životne scene pogodio je celokupnu zajednicu "kraljice sportova" u Srbiji.

БРАНКОВИЋ О СМРТИ БРАНИМИРА РАДОВИЋА: Губитак за нашу атлетику

FOTO: N. Paraušić

Čovek koji je disao i živeo za ovaj sport, čemu svedoči i činjenica da je od 1967, kada je i osnovan, pa sve do ove godine, bio organizator Belog krosa, čuvenog trkačkog događaja kojim se tradicionalno otvara atletska sezona u Srbiji i regionu, podlegao je zloćudnom virusu korona.

Da za čoveka njegovog kalibra smrt nije put u zaborav, jasno ističe Slobodan Branković, direktor AS Srbije.

- Izuzetno veliki gubitak za srpsku atletiku. Ovaj okrutni virus je odneo živote mnogih dobrih ljudi, pa tako i Branin. On je bio dosta stariji od mene, ali pamtim ga iz perioda dok sam bio aktivni atletičar. Veliki atletski radnik i sportista, radio je kao trener srednjih i dugih pruga u klubu, ali ono po čemu će najviše biti upamćen jeste kao osnivač Belog krosa, takmičenja koje je ušlo u legendu - u razgovoru za "Novosti" napominje Branković.

Branino životno delo Beli kros, ove godine ispisalo je svoju 54. stranicu, a Branković uverava da to takmičenje odlaskom svog "oca" neće izgubiti budućnost.

- Beli kros će nastaviti svoj život, kao i Brana kroz njega. Ko god u budućnosti bude bio na čelu Saveza, nikada neće dozvoliti da to takmičenje nestane. Ono će nastaviti svojim putem jer je potrebno našoj atletici - zaključuje nekada proslavljeni trkač.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)