VERKIĆ POSLE OSVAJANJA KUPA: Želimo još dva trofeja

S.BAJIĆ

12. 04. 2021. u 22:31

TREĆI u nizu, šesti u klupskoj istoriji. Rukometaši Vojvodine odbranili su pehar pobednika kupa Srbije.

ВЕРКИЋ ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА КУПА: Желимо још два трофеја

FOTO: N. Paraušić

U nedelju uveče, u finalu Kupa "Profesor dr Branislav Pokrajac", u sportskoj hali "Smederevo", pobedili su odličnu Metaloplastiku 19:17 i uspeh burno proslavili.

Svetislav Verkić, golman i kapiten neprikosnovenih Novosađana, potvrđuje da je proslava prvog trofeja u ovoj sezoni bila jednaka "specifičnoj težini" pobedničkog pehara.

- Veselili smo se u svlačionici, sve do pola jedanaest, a zatim nastavili u klupskom autobusu tokom dvočasovnog povratka u Novi Sad - kaže Verkić i ističe da je ekipa juče dobila slobodan dan, a da će već danas da hvata zalet za predstojeće izazove.

- Za slavlje se nema vremena, niti je situacija za to. Pred nama su još dva trofeja, najpre titula prvaka Srbije, a zatim i Svesrpski kup. Slavićemo na leto, kada inače imamo dužu pauzu. Naravno, želja je da za to imamo tri razloga.

OSMI PEHAR ZAREDOM

PEHAR pobednika nacionalnog Kupa "Profesor dr Branislav Pokrajac", koji je u Smederevu podigao kapiten Svetislav Verkić, rukometašima Vojvodine je osmi po redu uzastopni trofej u poslednje tri i po sezone u svim domaćim takmičenjima.

Rukometašima Vojvodine, koji su lideri na tabeli, predstoje dva derbija pre prvenstvene pauze, najpre u Pančevu sa Dinamom, posle kojeg na "Slanoj bari" dočekuju niški Železničar.

- Želja je da pobedimo u ta dva meča, jer bismo u tom slučaju već završili priču u šampionatu. Imamo odličnu hemiju u ekipi, vrhunske međuljudske odnose i, utisak je, a i rezultati govore, da se sve poklopilo. Novajlije su bez problema ušle u naš sistem igre koji negujemo i to je dobitna kombinacija ljudskih i rukometnih kvaliteta. Smatram da imamo odličnu odbranu koja nas vodi do uspeha. Naravno, imamo napad, ali odbrana je ključ uspeha. Nama golmanima je lakše sa takvom postavkom, sa sjajnim krilima u tranziciji i celokupnim "pakovanjem" za vrhunski rezultat i uspeh - kaže Verkić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri