Udovičić se sastao sa prvim potpredsednikom FINA

Novosti online

07. 04. 2021. u 15:23

Удовичић се састао са првим потпредседником ФИНА

Foto: Tanjug

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa dr Huseinom Al-Musalamom, prvim potpredsednikom Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA), koji je ujedno i generalni direktor Olimpijskog saveta Azije.

Kako se navodi u saopštenju ministartsva, Udovičić i Al-Musalam razgovarali su o globalnoj popularizaciji vodenih sportova u kojoj je uloga Srbije, posebno u vaterpolu, od izuzetnog značaja.

Tema sastanka bile su i predstojeće Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju, koje će se realizovati u specifičnim uslovima.

U prijateljskom razgovoru gospodin Al-Musalam pohvalio je napore Srbije, koja je obezbedila kako finansijsku podršku kojom se ublažavaju posledice pandemije na sport, tako i proces vakcinacije u kome Srbija ima liderske pozicije, a koji je preduslov za prevazilaženje pandemije.

Ovom prilikom potvrđena je spremnost Srbije da nastavi da konkuriše za domaćinstvo međunarodnih sportskih takmičenja, kao i stav FINA da Srbiju prepoznaje kao snažnog partnera u daljoj popularizaciji i unapređenju vodenih sportova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)