SARA, SPORTSKA IKONA KANA: Malo je vremena za opuštanje, a i korona nam kvari uživanje u lepoti

Bogoljub Grujić

27. 03. 2021. u 21:40

GRACIOZNOST, šarm i lepotu zrenjaninskih kraljica sporta Snežane Perić i Ivane Španović, uspešno po svetu pronosi dvadesetsedmogodišnja Sara Sakradžija, odbojkašica i stožer trenutno trećeplasiranog tima u Francuskoj, ekipe Kana.

САРА, СПОРТСКА ИКОНА КАНА: Мало је времена за опуштање, a и корона нам квари уживање у лепоти

FOTO: Privatna arhiva

Srpska odbojkašica već je nosila dres ovog kluba tokom 2017. godine. Ima veliko internacionalno iskustvo. Igrala je u Francuskoj (Monako i Kan), Turskoj (Halkbank) i u švajcarskom Cirihu.

- Možda zvuči izazovno, ali trenutno je i ovde, kao i svuda u svetu, velika bojazan zbog pandemije korone. Ne kukam, važno je da se lopta zakotrljala i da igramo odbojku - poručuje Sara Sakradžija sa Azurne obale, uz napomenu da joj je ekipa u odličnoj formi, beleži pobede u francuskoj najelitnijoj ženskoj odbojkaškoj ligi.

Prelepa Zrenjaninka sa svojih 184 cm visine, kada bi poželela, briljirala bi i na manekenskoj pisti. Odbojkašku azbuku je naučila u Kleku, a sa Jedinstvom iz Stare Pazove osvojila brojne trofeje.

Sada bi, pretpostavljamo, trebalo da uživa na prolećnom suncu, u mondenskom gradu Kanu.

- Zbog profesionalnih obaveza, svakodnevnih napornih treninga, zaista je malo vremena za opuštanje, a i trenutno je korona pokvarila predivnu sliku i utisak, da kada smo u Kanu, zaista uživamo u ovoj lepoti - dodaje Sara.

Zato, kako ističe, jedva čeka da se sve ovo okonča i da se pored odbojke, u slobodnim trenucima prepusti magiji prelepog Kana, u kojem je već uživala kao član istoimenog odbojkaškog kluba.

Odlične partije na poziciji primača servisa, svrstale su lepu Zrenjaninku u konkurenciju potencijalnih reprezentativki, a s obzirom na ogromno internacionalno iskustvo i trenutnu formu, ona to svakako i zaslužuje.

- Nije moje da komentarišem poziv u nacionalni tim. Važno je da igram konstantno, dobro se osećam i maksimalno sam posvećena odbojci i obavezama, a ukoliko bude poziva, rado ću se odazvati - uz prepoznatljiv i karakterističan osmeh kaže Sara.

SESTRA DRUGIM PUTEM

Mlađa sestra Luna, takođe nekada uspešna i talentovana odbojkašica, posvetila se najpre manekenstvu i modelingu, a sada uz studije, gradi karijeru TV voditeljke.

Sari, inače, odbojka nije bila jedina ljubav.

- Odbojku sam počela da treniram tek u trećem razredu osnovne škole.   Uporedo sam trenirala atletiku i plivanje. Sve moje drugarice su išle na odbojku, pa sam i ja krenula. Obožavam taj sport. Volim da izađem na teren i da se igram.

Napominje da ne voli ništa unapred da planira, ni kada je odbojka, ali ni kad je privatni život u pitanju.

- Šampionat ulazi u završnu fazu, biće uzbudljivo i neizvesno, a moja ekipa ima priliku da se umeša u borbu za titulu - dodaje Sara, uz potvrdu da trenutno nije zaljubljena i da nema dečka, da se zaželela roditelja, sestre, i da jedva čeka da ih vidi, zagrli i izljubi.

Sara Sakradžija je 25. marta proslavila 27. rođendan, drugarice iz ekipe, po tradiciji, spremile su joj rođendansko iznenađenje. Prava proslava uslediće, ipak, po povratku u Srbiju, kada se završi sezona u Francuskoj.

PORODIČNI GEN

Roditelji srpske odbojkaške dive, Maca i Radomir, u mladosti su se aktivno bavili sportom. Tata je bio perspektivan i vanserijski talentovan košarkaš, sa NBA potencijalom, ali spletom okolnosti i zbog učestalih povreda, nije mogao da nastavi da se profesionalno bavi sportom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista