LAZAR ANIĆ PRVI OTIŠAO U TORUN: Spremniji nego ikad

Đ. S.

01. 03. 2021. u 20:29

PRVA tura srpskih atletičara stigla je u Torun, gde će se od 4. do 7. marta takmičiti na dvoranskom Evropskom prvenstvu.

ЛАЗАР АНИЋ ПРВИ ОТИШАО У ТОРУН: Спремнији него икад

FOTO: M. Vukadinović

Lazar Anić je zajedno sa saveznim kapitenom Edinom Zuković odleteo u Poljsku, jer će u četvrtak imati kvalifikacije u skoku udalj, a prema njegovim rečima spreman je za velike domete.

- Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017. na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak tamo, ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem, moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunu bio u najboljem izdanju - rekao je Anić za sajt Srpskog atletskog saveza.

Njemu će se u sredu priključiti ostatak srpskih atletičara, njih osmoro. Od sprintera imamo: Aleksu Kijanovića, Milanu Tirnanić, Anju Lukić, Luku Trgovčevića, Boška Kijanovića i Maju Ćirić, dok će boje Srbije u bacanju kugle braniti Asmir Kolašinac i Armin Sinančević. Nažalost, zlato u skoku udalj neće braniti Ivana Španović, koja je u subotu doživela povredu zadnje lože leve noge i čeka preglede kako bi se odredio stepen ozlede i pauza.

- Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario dobre rezultate i sva tri puta pobedio, uz novi državni rekord Srbije, mislim da spremno dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća, to je iza mene i sada imam samo manje bolove. Očekujem da uđem u finale, to je glavni cilj, a posle ću dati sve od sebe - istakao je Sinančević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)