OLIMPIJSKI ŠAMPION BOLJI OD EVROPSKOG: Srbija peta u Evro zoni Svetske lige

Novosti online

10. 01. 2021. u 17:55

SRBIJA je osvojila peto mesto na evropskom turniru Svetske lige, posle pobede nad domaćinom turnira evropskim prvakom Mađarskom 9:7 (1:2, 2:2, 2:1, 2:4).

ОЛИМПИЈСКИ ШАМПИОН БОЉИ ОД ЕВРОПСКОГ: Србија пета у Евро зони Светске лиге

Foto: Nebojsa Parausic

Srbija je bolje počela, povela 2:0 preko Pijetlovića i Rašovića. Mađari nisu iskoristili peterac ali su u finišu iskoristili grešku našeg tima, igrača više i smanjili rezultat. U drugih osam minuta rival je preokrenuo rezultat mada je Mitrović odbranio još jedan peterac. U poslednjih 100 sekundi stigla su dva pogotka Srbije, zapaženog Drašovića i majstorije Pijetlovića u poslednjem sekundu kada je iz daljine savladao Nađija.

Posle trećeg dela je bilo nerešeno, gol za Srbiju je opet postigao Drašović. Najviše golova je bilo u završnih osam minuta. Dva puta su Mađari imali prednost 6:5 i 7:6 ali je prvi minus anulirao Dedović a onda su se preciznim šutevima probudili dva puta Filipović i Prlainović za pobedu 9:7.

U borbi za sedmo mesto Hrvatska je deklasirala Francusku 17:5.

Finalisti turnira Crna Gora i Grčka obezbedil isu plasman na završnom turniru Svetske lige, dok će trećeg putnika odrediti meč za treće mesto u kome se sastaju. Italija i Španija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)