DOBRE VESTI: Rukometašice na parketu

S. K.

06. 12. 2020. u 08:10

KONAČNO lepe vesti iz Danske.

ДОБРЕ ВЕСТИ: Рукометашице на паркету

FOTO: Fejsbuk/RSS

Rukometašice Srbije mogu da igraju na Evropskom prvenstvu, jer su juče dobile i drugi negativan PCR test na koronu. Zato im je rukovodstvo turnira dozvolilo da posle dva dana izađu iz izolacije i startuju u grupi C u Koldingu. Katarina Krpež Šlezak i drugarice sinoć su odmerile snage sa Holandijom, a danas (16.00) bi trebalo da se sastanu sa Mađarskom.

Saznanje da mogu konačno da izađu iz soba devojke su proslavile na svoj način, uz druženje i igru u hodniku. Ipak, sa testiranjima nisu završile. I danas ujutro ih očekuje provera da li su negativne. Kroz to prolaze sve selekcije, tako da ostaje nada da će ostati negativne na virus korona. Ohrabruje i odluka organizatora da Jovana Milojević, koja je cimerka Kristini Graovac, može da se priključi selekciji.

NEPRIMERENE HRVATICE

HRVATICE su na startu Šampionata napravile veliko iznenađenje pobedom nad Mađarskom od 24:22. Međutim, u povratku u hotel, u autobusu su trijumf proslavile na neprimeren način, uz pesmu Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si".

Tompson je poznat po ratnim pesmama uz često promovisanje proustaške ideologije, a na njegovim koncertima je i česta ustaška ikonografija.

Srpkinjama ove nedelje nije bilo nimalo lako. Svaki dan bio je veoma stresan. Prvo su se u ponedeljak pojavili sumnjivi testovi zbog kojih je odložen put za dva dana za Kolding. U utorak su sve bile negativne, ali se u četvrtak uveče po dolasku u Dansku, gde su na aerodromu testirane, saznalo da je golman Kristina Graovac pozitivna. Sa njom je u izolaciju morala i Jovana Milojević. Organizatori turnira su zbog toga odmah odložili duel sa Holandijom. Međutim, na drugom testiranju u petak ujutru pozitivna je bila i bek Marija Agbaba, a sa njom je u izolaciju morala i Jelena.

I cela delegacija je morala u izolaciju, dva dana nisu mogli da izađu iz sobe, hrana im je donošena do vrata. Zato je pitanje koliko će biti spremne fizički i psihički za duele na EP. Posle duela sa svetskim prvakinjama, Holanđankama, imale su malo vremena da se pripreme za današnji megdan sa Mađaricama, koje su neočekivano izgubile od Hrvatske sa 24:22. Bila je to prva pobeda Hrvatica posle šest godina na evropskim prvenstvima.

Mađarska će posle kiksa učiniti sve da pobedi Srbiju, koja pak želi da sa izbori za drugu fazu sa što više bodova. Obe ekipe se odlično poznaju, a odmeriće snage i na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista