PROBLEMI ZA RUKOMETAŠICE: Korona odložila put na EP

S. KRSTOVIĆ

01. 12. 2020. u 19:45

ŠOK u taboru rukometašica.

ПРОБЛЕМИ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Корона одложила пут на ЕП

FOTO: RSS

Kasno uveče u ponedeljak saznalo se da su četiri igračice pozitivne na virus korona. Zbog toga je odložen jučerašnji put za Kolding na EP u Danskoj, kako bi se one, ali i ostale reprezentativke i članovi stručnog štaba ponovo testirali. Odlučeno je da ekipa putuje u četvratak, dva dana uoči prve utakmice u grupi C sa Holandijom. Svi se nadaju da će na šampionatu igrati u najjačem sastavu.

VIRUS I KOD DRUGIH reprezentacija

ZBOG strogih epidemioloških mera u svojoj zemlji, Norveška je morala da odustane od domaćinstva EP, tako da je Danska u poslednjem trenutku prihvatila da sama organizuje šampionat.

Probleme sa koronom imaju mnoge selekcije. Tako Hrvatska od početka priprema ne može da računa na pet igračica, Rumunija je ostala bez pivotmena Krine Pintee, ali ima "sreću" da je većina igračica preležala kovid 19. Za Sloveniju neće da igra Aneja Beganović, a selektor Nemačke Henk Groenet je i dalje u izolaciji...

Srpkinje su, tako, ostale u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Danas su osim što su ponovile testiranje i trenirale. Plan je isti i za sutra.

- Morali smo ponovo da se testiramo. Ne smemo da odemo u Dansku, pa da nas posle optuže da širimo zarazu, da nas kazne zabranama. Moramo da budemo baš sigurni da ćemo zdravi i negativni na test doći u Dansku. I tamo nas očekuje testiranje - kaže selektor Ljubomir Obradović.

Kormilar Srbije je spreman i na varijantu da ne može da povede najbolje igračice. Pozvaće neke od rukometašica sa šireg spiska. Obradović na pripremama nije mogao da računa na Jelenu Lavko, koja je bila pozitivna, ali uz nadu da će moći da se priključi selekciji tokom šampionata.

- Propao nam je plan da dođemo dva dana ranije kako bi se devojke adaptirale na uslove u Koldingu. Videćemo šta će testovi da pokažu. Ako neke igračice ne budu OK, mi ćemo morati da odemo na EP. Vidite i sami da je mnogo "šta ako". Preostaje nam samo da čekamo rezultate i da treniramo - podvlači Obradović.

KRPEŽ ŠLEZAK: Samo da zaigramo

KATARINA Krpež Šlezak veruje da devojke neće da poremeti dolazak u Kolding dan uoči duela sa Holandijom.

- Navikle smo na ovakve situacije, spremne smo, nije nam teško. Ukoliko se pokaže da nije došlo do greške, biće nam žao što će neke od njih propustiti šampionat. Jednostavno, biće onako kako mora da bude - podvlači kapiten Srbije.

Kapiten Srbije Katarina Krpež Šlezak priznaje da su sve igračice doživele šok kada su saznale da su četiri od njih sumnjive. Tim pre što su proteklu nedelju provele u karantinu, što nisu imale kontakt ni sa kim.

- Bile smo veoma iznenađene. Bilo je sumnjivih testova, ali nismo hteli ništa da rizikujemo. Testovi su ponovljeni i nadamo se da ćemo igrati u najjačem sastavu - priča Katarina.

Sjajno krilo kaže da su imale sastanak sa stručnim štabom, da nisu mogle da spavaju.

- Bilo nam je neverovatno da nas je ovo snašlo, jer smo bile izolovane. Odlučili smo da odložimo put, da se ponovo testiramo. I zbog sebe, ali i zbog drugih reprezentacija, jer ne želimo bilo koga da zarazimo - ističe Katarina Krpež Šlezak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna