KATARINA KRPEŽ ŠLEZAK: Deluje neizvodljivo da se sve odigra, ali nadamo se

Tanjug

24. 11. 2020. u 11:38

KAPITENKA rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak izjavila je da je veoma teška situacija što tim ide na Evropsko prvenstvo, a da godinu dana nije odigrao nijednu utakmicu.

КАТАРИНА КРПЕЖ ШЛЕЗАК: Делује неизводљиво да се све одигра, али надамо се

Foto: N.Paraušić

Izabranice Ljubomira Obradovića od 3. do 20. decembra igraće na EP u u Danskoj, a najbolji strelac reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima (188 golova / 9 turnira), posle porodiljskog odsustva, jer je u janaurau postala majka, ponovo je u nacionalnom resu.

- Meni je pauza značila. U ovom slučaju nikome nije došlo dobro koliko je meni. S druge strane, krivo mi je da se sport ne vraća u normalu, da možemo da igramo i uživamo u rukometu. Uvek je neka tenzija zbog ove situacije. Ima sve svoje prednosti i mane. Biće veoma teško bez ijedne utakmice godinu dana. Stvarno će biti teško svim ekipama, ne samo nama", rekla je Krpež Šlezak za sajt Rukometnog saveza Srbije (RS S). Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je mesto i termine utakmica reprezentacije Srbije u grupi C, koja će igrati sa selekcijama Holandije (4.decembra- 20.30 sati), Mađarske (6.decembra- 16 sati) i Hrvatske (8.decembra- 18.15 sati) u Sudbank Areni u Koldingu.

- Ima mnogo povreda ove sezone baš zbog toga što igrači nisu navikli da imaju tako dugu pauzu kakvu su imali. Deluje neizvodljivo da se sve odigra, ali nadamo se i pozitivne smo da prođe sve kako treba. Biće ovo veoma teška sezona i za klupski i za reprezentativni rukomet. Posebno za reprezentacije. U EHF nedelji smo bili u kombinovanom sastavu, ne možemo da se spremimo adekvatno za ono što nas čeka", rekla je Krpež Šlezak i osvrnula se na protivnice u grupi, koje takođe imaju problema na startu priprema.

- Teško je reći ko je favorit upravo zbog te pauze. Dosta igračica je bilo u karantinu, dosta njih i nije igralo. Ne može se prognozirati. Možemo sa svima da se nosimo u grupi, ali osnovno je da smo zdrave, negativne na testove i nadam se da ćemo se dobro spremiti i pokazati kvalitet koji su devojke već pokazale u Japanu. Ostaje nam da odemo stepenicu više", zaključila je Krpež Šlezak.

Pratite Novosti sport i na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni