SASTANAK ŠEFOVA MISIJA OLIMPIJSKIH TIMOVA: Četiri scenarija za Tokio

V. N.

16. 10. 2020. u 22:11

ORGANIZATORI Olimpijskih igara u Tokiju spremili su četiri moguća scenarija kako bi se one održale od 23. jula do 8. avgusta iduće godine.

САСТАНАК ШЕФОВА МИСИЈА ОЛИМПИЈСКИХ ТИМОВА: Четири сценарија за Токио

Foto arhiva VN

Ovo je preneo Damir Štajner posle sastanka šefova misija iz 206 zemalja, koji je zbog pandemije virusa korona održan video-linkom.

Učesnicima sastanka obratili su se predsednik MOK Tomas Bah i predsednik OK Igara Joširo Mori. Oni su iskazali ubeđenje da će Igre biti najbolje organizovane do sada, kao da će biti definisane sve mere koje će biti preduzete radi suzbijanja širenja kovida.

Štajner je naglasio da će biti pojednostavljene sve usluge i a će akcenat biti na merama zaštite:

- Predstavljena su nam četiri scenarija za koje organizatori smatraju da su moguća. Detaljno se razrađuju sve situacije koje se mogu desiti, od toga da je situacija sa virusom korona potpuno stavljena pod kontrolu, pa do toga da dođe do potencijalno većih problema. U svakom slučaju će se egzaktno znati koje su procedure i kako se postupa.

Organizatori veruju da će uskoro biti odobrena upotreba vakcine i da će biti razvijeni brzi testovi.

- Prema onome što sada znamo, sportisti i članovi delegacija ne bi trebalo da budu u karantinu po dolasku u Japan. Česta testiranja učesnika planiraju se pre dolaska u Tokiju, po samom dolasku, kao i tokom samih igara - kaže Štajner.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)