SPREMNI ZA TAKMIČENJE: Mlađi senori Srbije u kajaku učestvuju na Svetskom kupu u Segedinu

Novosti online

22. 09. 2020. u 13:22

NA ovogodišnjem Svetskom kupu koji će se od 24. do 27. septembra održati u Segedinu, priliku da se takmiče dobiće i takmičari koji su tek ušli u seniorsku konkurenciju.

СПРЕМНИ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ: Млађи сенори Србије у кајаку учествују на Светском купу у Сегедину

FOTO: Nebojša Radović/KSS

Među takmičarima koji će imati priliku da se okušaju sa iskusnijim takmičarima su i Stefan Vrdoljak i Vojin Rudović.

- Velika mi je čast što sam uopšte izborio mesto među ‘velikim’ seniorma i da što mogu da idem na tako jedno veliko takmičenje. I veoma bih voleo da se pokažem u dobrom svetlu jer ću dati svoj maksimum kako bih i sledeće godine mogao da se takmičim u konkurenciji ozbiljnih takmičara - rekao je Rudović.

 
Vrdoljak i Rudović će zajedno sa Danilom Živkovićem i Lukom Stojkovim veslati četverac na 500 metara.

- Učešće na Svetskom kupu za nas je neka vrsta predigre za narednu sezonu s obzirom da je taj čamac pravljen za takmičenje mlađih seniora i očekujem da ćemo napraviti solidan rezultat - poručio je Vrdoljak.

FOTO: Nebojša Radović/KSS

Pripreme u četvercu mlađi seniori odradili su na Adi Ciganliji zajedno sa seniorskim četvercem koji je sastavljen od naših prekaljenih i uspešnih takmičara. Mlađi seniori zajedničke treninge su iskoristili da i nauče ponešto od iskusnijih kolega iz reprezentacije, ali i da malo i odmere snage sa našim najboljim takmičarima.

- Lepše je trenirati među starijima i svetskim šampionima i to mi je mnogo značilo. Naučio sam da pratim i da imam dobar osećaj u čamcu. Naučio sam neke finese i sitnice za koje ranije nisam ni znao da postoje tako da mi je to dalo dodatni vetar u leđa - otkrio je Vojin.

Potom se Stafan nadovezao:

- Uvek je bolja atmosfera sa njima i uvek možemo nešto novo da naučimo jer su šampioni i iskusniji su, ali su nam istovremeno i konkurenti i tako ih doživljavamo i na treningu i na takmičenju.

Naša dvojica veslača očekuju dobar rezultat na Svetskom kupu u Segedinu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!