LEGENDI U ČAST: Bokserska sala i ulica u Valjevu nosiće ime Slobodan Lazić

Tanjug

14. 09. 2020. u 19:10

BOKSERSKA sala u Valjevu, kao i jedna ulica u tom gradu, nosiće ime nedavno preminulog legendarnog bokserskog trenera Slobodana Lazića Cimera.

ЛЕГЕНДИ У ЧАСТ: Боксерска сала и улица у Ваљеву носиће име Слободан Лазић

Foto arhiva VN

Inicijativu su podneli legendarni bokseri Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Ante Josipović i Damir Škaro, a prihvatili su je Bokserski savez Srbije i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.


"Imali smo jedan dobar i konstrutivan sastanak, a sve je bilo u vezi sa inicijativom da Slobodan Lazić Cimer, bokserska legenda i naš sugrađanin dobije ulicu sa svojim imenom u ovom gradu. Dogovorili smo se da i bokserska sala koja se nalazi u centru grada, takođe ponese ime po njemu. Pričali smo i o tome da će grad da ćemo ponovo pomoći koliko budemo imali sredstava u budžetu za narednu godinu, a svako ćemo se potruditi da animiramo što više privrednika i zaljubljenika u boks da nam u tome pomognu", rekao je gradonačelnik Gojković posle sastanka u Valjevu.

Tadija Kačar istakao je da je Lazić zaslužuje poštovanje generacija koja dolaze.

"Kada se pomene ime Slododan Lazić, ono svakom izmami osmeh na lice zbog tošto je bio jedan divan čovek. Što se boksa tiče, bio je odličan bokser, a najviše se istakao kao trener i pedagog. Odmah smo krenuli u incijativu i boskeri iz bivših republika kojima je on bio trener na Olimpijskim igrama, gde su osvojili četiri medalje, svi su sa zadovoljstvom prihvatili i potencirali da mi probamo da namolmo rukovodstvo da se ta ideja realizuje. To je čovek koji zaslužuje najviše poštovanje od generacije koje dolaze", rekao je Kačar.

Predsednik Bokserskog savez Srbije Nenad Borovčanin zahvalio se gradonačelniku Valjeva na prihvatanju inicijative da jedna ljudska i sportska gromada poput Slobodan Lazića Cimera dobije ono što zaslužuje.

"On kao mlad čovek time pokazuje da neguje društvene i sportske vrednosti svojih starijih sugrađana koji su zadužili ne samo Valjevo, već i Srbiju. Bokserski klub Valjevo, prošlogodišnji ekipni šampion, ponovo će dobti podršku grada da nastavi svoj razvoj. Upravo smo o tome i razgovarali, da grad stane iza kluba i da to bude klub i sport koji je nekada bio ponos i dika grada. Mi kao Bokserski savez ćemo kroz opermu, rekvizite i u svemu što neophodno u organiazcionom smilu, pomoći da Valjevo ima jak bokserski klub", rekao je Borovčanin.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)