NOVA POBEDA: Borković najbolji u Slovačkoj

Novosti online

23. 08. 2020. u 20:57

SRPSKI automobilista Dušan Borković osvojio je maksimalnih 50 bodova na "Slovakiaringu", i po drugi put se tokom ovog trkačkog vikenda popeo na pobedničko postolje.

НОВА ПОБЕДА: Борковић најбољи у Словачкој

FOTO: PR TIM

Nakon četiri ubedljive pobede u Hrvatskoj i Slovačkoj, srpski as sa prikupljenih 100 bodova zauzima prvo mesto u generalnom plasmanu TCR Istočna Evropa.

Srpski vozač tima M1RA u saradnji sa NIS Petrol Rasing Timom u drugoj trci ostvario je ubedljivu pobedu, a ovoga puta za sobom je ostavio drugoplasiranog Čeha Jahima Galasa.

FOTO: PR TIM

 

Borković je u drugoj trci dominirao tokom cele voznje, iako je u poslednjim krugovima usporio tempo kako bi sačuvao gume koje su tokom subotnje trke stradale i bile na granici pucanja od dodatne težine automobila i visoke temperature.

Pol pozicija u obe trke koje je Pančevac osvojio zahvaljujući sjajnoj voznji u kvalifikacijama, kao i odličan start, doprineli su da Borkovića nije moglo da zaustavi ni to što su Hjundai automobili bili spušteni na 95 odsto snage motora, uz dodatnih 60 kg za njega.

- Bio je ovo još jedan sjajan vikend. Nije bilo lako doći do Slovačke zbog epidemiološke situacije, ali sav trud mog tima da se nabave svi potrebni papiri se isplatio i ja sam im neizmerno zahvalan na tome. Ja sam u obe trke odlično startovao i to je bilo presudno za trijumf, a poslušao sam i savete tima da malo spustim tempo, sačuvam gume i sigurnom vožnjom uzmem maksimalan broj bodova. Ono što nas sada čeka je Češka i cuvena staza Brno. Nadam se da neće biti ovoliko prepreka da do tamo stignemo i da će jedina briga biti protivnici na stazi - rekao je Borković nakon drugog trijumfa na "Slovakiaringu".

FOTO: PR TIM

 

Sledeća trka za automobiliste biće održana u Brnu 5. i 6.septembra.

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a